Parkeren op straat

In Antwerpen is het aantal parkeerplaatsen op straat beperkt, zeker in de binnenstad. Bovendien is parkeren op straat op de meeste plaatsen betalend. Zo blijven de beschikbare plaatsen vrij voor kort parkerende bezoekers of bewoners. Wie in Antwerpen woont, kan met een bewonerskaart gratis parkeren in de eigen wijk. Voor wie langer wil parkeren, zijn er alternatieven.

Langer parkeren: kies voor de alternatieven

Komt u naar het stadscentrum om te werken? Of hebt u wat meer tijd nodig om te shoppen of een evenement of museum te bezoeken? Van zodra u enkele uren blijft, is parkeren goedkoper in een van de publieke parkings of op een gratis P+R aan de stadsrand.

Woont u in het stadscentrum? Dan kan u een bewonerskaart aanvragen of parkeren in een buurtparking. In sommige buurtparkings is ook ruimte voor pendelende werknemers of ondernemers.

Parkeerzones en tarieven

Antwerpen kent verschillende tariefzones. Hoe dichter bij het historische centrum, hoe meer u betaalt voor een parkeerplaats. Op het stadsplan kan u de verschillende parkeerzones raadplegen. Voor motoren, kampeerwagens, lichte vrachtwagens en touringcars biedt de stad aparte parkeermogelijkheden.

Rode zone

Betalend parkeren van maandag tot en met zaterdag (niet op zon- en feestdagen) van 9 tot 22 uur met een maximum van 3 uur parkeertijd:

 • 1e uur: 1,60 euro
 • 2e uur: + 2,70 euro
 • 3e uur: + 3,80 euro

Groene zone (licht- en donkergroen)

Betalend parkeren van maandag tot en met zaterdag (niet op zon- en feestdagen) van 9 tot 19 uur, met een maximum van 10 uur.

 • 0,70 euro voor het 1e uur + 1,10 euro voor elk volgend uur.
 • In zones met avondparkeren (bv. Zurenborg en het Zuid) moet u betalen tot 22 uur.
 • Dagtickets zijn enkel beschikbaar in de donkergroene zones aan 3,80 euro per 10 uur.

Gele zone (lichtgeel/geel en donkergeel/oranje)

Betalend parkeren van maandag tot en met zaterdag (niet op zon- en feestdagen)van 9 tot 19 uur met een maximum van 10 uur.

 • 0,50 euro voor elk uur.
 • Dagtickets zijn enkel beschikbaar in de donkergele/oranje zones aan 2,70 euro per 10 uur.

Blauwe zone

Maximaal 2 uur gratis parkeren met een parkeerschijf, van maandag tot en met zaterdag tussen 9 tot 18 uur, tenzij anders aangegeven door plaatselijke signalisatie.

 • Zone Sportpaleis: schijfparkeren van maandag tot en met vrijdag tussen 18 en 24 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 9 tot 24 uur.
 • Zone Expo: schijfparkeren van maandag tot zondag tussen 9 en 18 uur.

Hoe betalen?

Via SMS (vooraf online registreren)

 • Parkmobile / 4810 (€ 0,15 per SMS verstuurd/ontvangen) 
  START: sms [zonecode] spatie [nummerplaat] naar 4810
  STOP: sms naar 4810
 • Be-Mobile / 4411  (€ 0,15 per SMS verstuurd/ontvangen) 
  START: sms [zonecode] spatie [nummerplaat] naar 4411
  STOP: sms naar 4411

U betaalt voor de exacte parkeertijd.
Algemene voorwaarden op parkmobile.be en 4411.be

Via App

U betaalt voor de exacte parkeertijd.
Algemene voorwaarden op parkmobile.be en 4411.be

Betaal met kaart

U betaalt vooraf aan de parkeerautomaten op straat met betaalkaart (Maestro, Visa, Mastercard) voor de parkeertijd die u denkt nodig te hebben. Is de automaat defect? Leg dan de blauwe parkeerschijf. 

Lage-emissiezone 

De hele Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever zijn een lage-emissiezone (LEZ). Vermijd een boete en check www.sna.be/lez

Mag uw voertuig niet binnen in de LEZ? Dan hebt u naast uw parkeerticket ook een LEZ-dagpas nodig. Die kan u kopen via Slim naar Antwerpen of aan de parkeerautomaat. U kan maximum 8 keer per jaar een LEZ-dagpas kopen.