Krijg 10% van uw MaaS-abonnement terugbetaald

Om deelmobiliteit en ‘Mobility-as-a-Service’ (MaaS) in Antwerpen bekender en populairder te maken, lanceert de stad een MaaS-kortingsregeling. Inwoners kunnen 10% van hun MaaS-abonnement terugbetaald krijgen. Zo wil de stad haar inwoners stimuleren om er meer gebruik van te maken en zich vaker op andere manieren te verplaatsen.

Wat is MaaS?

In Antwerpen is er een grote verscheidenheid aan mobiliteitsoplossingen beschikbaar. Dit maakt dat gebruikers veel keuze hebben, maar ook dat het soms een onduidelijk geheel wordt. Het concept MaaS wil dit eenvoudiger maken door verschillende mobiliteitsoplossingen aan te bieden in één app. De eindgebruiker krijgt dan via een MaaS-app toegang tot bijvoorbeeld openbaar vervoer, deelfietsen, taxidiensten, huurauto’s, enzovoort. Zo hoeft hij geen verschillende afzonderlijke apps te downloaden.

Wat houdt de MaaS-korting in?

Woont u in Antwerpen en hebt u een (bedrijfs)auto? Wil u gebruikmaken van verschillende mobiliteitsoplossingen in Antwerpen, zodat u op termijn geen eigen auto meer nodig hebt? Stad Antwerpen geeft u een duwtje in de rug. U kan gedurende drie maanden 10% van een MaaS-abonnement terugbetaald krijgen. Levert u na deze proefperiode uw nummerplaat in? Dan kan u tot 2 jaar na uw initiële aanvraag gebruikmaken van deze korting. 

U krijgt 10% van het MaaS-abonnement terugbetaald, met een maximum van 50 euro per maand. U kunt uw korting aanvragen tot en met 30 juni 2021.  

Wie kan de MaaS-korting krijgen? 

Om van de MaaS-korting te kunnen genieten, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U woont in de stad Antwerpen.
  • U neemt voor minstens drie maanden een MaaS-abonnement. Per gezin (gedomicilieerd op hetzelfde adres) komen maximaal vier abonnementen in aanmerking voor deze kortingsregeling.
  • Bij het begin van de vierde maand na goedkeuring van de aanvraag levert u de nummerplaat van uw eigen wagen in. Of u bezorgt een attest van de werkgever als u uw salariswagen inlevert.
  • Als u een bewonerskaart hebt, dient u deze stop te zetten. 
  • U neemt minstens één keer per kwartaal deel aan een korte enquête van de stad Antwerpen. U krijgt hiervoor een uitnodiging per mail. 

Lees voor meer informatie zeker het subsidiereglement even door. 

Welke MaaS-aanbieders komen in aanmerking? 

Op dit moment is er in Antwerpen één aanbieder die een MaaS-abonnement heeft: Whim. Via Whim kan u gebruikmaken van de bussen en trams van De Lijn, de Velo stadsfietsen, taxi’s en de huurauto’s van Sixt.

Het aanbod breidt voortdurend uit. Met deze kortingsregeling wil de stad andere MaaS-aanbieders stimuleren om ook abonnementen te lanceren. 

Vraag uw MaaS-korting aan

Vul het online inschrijvingsformulier in om uw korting aan te vragen. Stad Antwerpen evalueert uw aanvraag en neemt verder contact met u op. 

Contacteer ons als u nog vragen hebt.  

 

Lees verder

Door verschillende vervoersmiddelen slim te combineren, geraakt u vlot en comfortabel op uw bestemming. Lees verder voor meer tips en interessante apps.