Slimme mobiliteitsapps voor persoonlijk gebruik

Wil u op een eenvoudige manier uw reis plannen, tickets kopen en vlot op uw bestemming geraken? Gebruik dan een van de slimme mobiliteitsapps of Mobility-as-a-Service (MaaS). We zetten onze partners hieronder voor u op een rijtje. 

Wat is MaaS?

In Antwerpen is er een grote verscheidenheid aan mobiliteitsoplossingen beschikbaar. Dit maakt dat gebruikers veel keuze hebben, maar ook dat het soms een onduidelijk geheel wordt. Het concept MaaS wil dit vergemakkelijken door verschillende mobiliteitsoplossingen aan te bieden in één app. De eindgebruiker krijgt dan via een MaaS-app toegang tot openbaar vervoer, deelfietsen, -scooters, -auto’s en –steps, taxidiensten, DeWaterbus, parkeerfaciliteiten en laadinfrastructuur.

Skipr

Plan, boek en betaal voor uw favoriete mobiliteitsdiensten in één handige MaaS-app. In Antwerpen kan u via Skipr gebruikmaken van De Lijn, NMBS, Mobit, Velo en Poppy. Bovendien krijgt u ook multimodaal routeadvies. Download snel de app en ontdek hoe Skipr uw route kan vergemakkelijken. 

Whim

Ook de MaaS-app Whim bundelt verschillende mobiliteitsoplossingen in één app. In Antwerpen kan u eenvoudig gebruikmaken van de Velo deelfietsen, de bussen en trams van De Lijn, verschillende taxiservices en de huurauto's van Sixt. U kan per rit betalen of kiezen voor een maandelijks abonnement. Download de app en ontdek alle voordelen. 

Mobiflow

Mobiflow is een applicatie die u helpt uw mobiliteitstraject efficiënter te maken. De app bundelt verschillende mobiliteitsdiensten.  U kan via Mobiflow gebruikmaken van de Blue-bike deelfietsen, de bussen en trams van De Lijn, de treinen van NMBS en taxidiensten. Wil u ook genieten van de voordelen van Mobiflow? Download de app, maak uw account aan en kies de formule die bij u past.

KBC Mobile

Klanten van KBC kunnen rechtstreeks vanuit hun KBC Mobile banking-app tickets kopen voor De Lijn en NMBS, een deelfiets van Velo of Blue-bike huren, en betalen voor een parkeerplaats. Op die manier wil KBC het gebruik van verschillende vervoersmiddelen makkelijk en aantrekkelijk maken voor zijn klanten. 

TimesUpp

De app TimesUpp helpt u uw reis beter te plannen. Deze reisassistent berekent de slimste route naar uw bestemming, houdt rekening met files, vertelt wanneer u best vertrekt en stelt alternatieven voor. Bovendien kan u de app linken aan uw agenda, zodat u bij al uw afspraken de reistijden ziet. 

Stijn onderzoekt bij de stad Antwerpen hoe MaaS-applicaties werken en heeft zich gebombardeerd tot proefkonijn.

“MaaS is een app op je smartphone die je toegang biedt tot verschillende aanbieders van deelmobiliteit. Deze morgen heb ik voor de deur bijvoorbeeld een deelfiets genomen. Ik heb in 1 app de fiets gereserveerd. Mijn treinticket nam ik daarna in de app van de NMBS. Het laatste stuk deed ik met een elektrische scooter, dat is een derde app. Met een MaaS-app doe je alles in één beweging.”

Lees hier het verhaal van Stijn