Slim met de fiets en bromfiets

Met de fiets naar de stad? Fietsen in Antwerpen heeft tal van voordelen. Het is gezond, milieuvriendelijk en in veel gevallen is de fiets ook het snelste vervoersmiddel om u te verplaatsen. In de stad zijn er al meer dan 700 km veilige en comfortabele fietspaden.
Fietsroutes
Antwerpen is een echte fietsstad. Dankzij 700 km veilige en comfortabele fietspaden trappen er dagelijks heel wat mensen rond.
Park and Bike
Aan de Park and Rides kan u niet alleen het openbaar vervoer, maar ook de fiets nemen naar het centrum.
Fiets parkeren
Ook voor het parkeren van fietsen bestaan er regels. Laat uw fiets achter in een aangepaste fietsenstalling, boven of onder de grond.
Fiets delen of huren
U bent met het openbaar vervoer of met uw wagen naar Antwerpen gekomen en u wil op een snelle manier verder door de stad? Dan is een fiets huren de oplossing.
Fietskorting
Loopt de route voor uw woon-werkverplaatsing door hindergebied? Werknemers die hun auto laten staan en voor de fiets kiezen, kunnen een fietskorting aanvragen.
Veilig met de fiets of bromfiets door Antwerpen
Voetgangers, fietsers, bromfietsers, autobestuurders en openbaar vervoer: ze kruisen elkaar voortdurend in de stad. Dat kan heel goed op een veilige manier.
De nieuwste wieltjes: elektrische step, monowheel & co
Deze elektrische voertuigen zijn een uitstekende oplossing voor wie vanaf een treinstation, bushalte of park and ride (P+R) de laatste kilometers aflegt.
Fietsbus in de haven
Werknemers uit de haven van Antwerpen kunnen gratis de fietsbus nemen om door de Tijsmans- en Liefkenshoektunnel te rijden. De bus heeft haltes op beide oevers van het Kanaaldok en de Schelde en maakt zo vlot de oversteek van de Linker- naar de Rechterscheldeoever.
Voetgangers- en fietstunnels onder de Schelde
Via de Sint-Annatunnel kan u onder de Schelde door wandelen of fietsen. Met de fiets kan u ook de Kennedyfietstunnel nemen.
Deelscooters
In Antwerpen kan u handige en milieuvriendelijke elektrische scooters huren bij verschillende aanbieders.

Fietsliften

Kijk snel na voor uw vertrek of de fietsliften van de Kennedytunnel en de Sint-Annatunnel werken.

Klik hier