Fietskorting

Woont u in een straal van twaalf kilometer rond het stadscentrum? Dan bent u tijdens de spits tot 20 minuten sneller in het centrum dan met de auto. Met de elektrische fiets bent u zelfs nog sneller op uw werk. De stad Antwerpen geeft u met een fietskorting een duwtje in de rug.

Wie kan de fietskorting krijgen?

Om van de fietskorting te kunnen genieten, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U gaat op dit moment minstens 2 dagen per week met de auto naar het werk en doet dat al meer dan 6 maanden.
  • Uw woon-werkverplaatsing bedraagt minimum 2 kilometer.
  • De route voor uw woon-werkverplaatsing loopt door het Antwerpse werfgebied
  • U houdt een jaar lang uw fietsverplaatsingen bij via de app Rittenteller Antwerpen op uw smartphone of een GPS-tracker, waarbij u registreert dat u minstens 2 keer per week naar het werk fietst. 

Het loont ook de moeite om na te gaan of uw werkgever partner is van Slim naar Antwerpen. In dat geval maakt u immers kans op nog extra voordeel. Ontdek hier of uw werkgever partner is van Slim naar Antwerpen. 

Wat kan u doen met de fietskorting?

Krijg korting op een nieuwe (e-)fiets

  • De stad geeft u een eenmalige korting van 50 tot 250 euro voor de aankoop van een nieuwe (e-)fiets. 
  • Als uw werkgever partner is van Slim naar Antwerpen, kan de korting zelfs oplopen tot 450 euro (deels bruto).

Geef uw huidige fiets een onderhoudsbeurt

Ga veilig de weg op en geef uw fiets eerst een grondige onderhoudsbeurt bij de fietsenmaker. U kan hiervoor een eenmalige korting aanvragen tot 175 euro. 

Aanvragen

Vraag via dit formulier uw fietskorting aan.

Een overzicht

Fietskorting
  bij aankoop van een nieuwe fiets bij onderhoudsbeurt van uw eigen fiets
Rijdt u min. 2 dagen per week naar het werk met uw (nieuwe of huidige) fiets i.p.v. met de auto? max. 50 euro max. 25 euro
Fietst u nog steeds min. 2 dagen per week naar het werk na het einde van de kortingsregeling? max. 100 euro max. 50 euro
Fietst u gedurende een jaar gemiddeld 4 dagen per week naar het werk? 50 euro 50 euro
Vult u tweemaal een evaluatie in? max. 50 euro max. 50 euro
Maximum totaal korting 250 euro 175 euro

 

 

Reglement

  • Is de aankoopwaarde van de fiets lager dan 300 euro (incl. btw), dan bedraagt de korting maximaal 50% van die aankoopwaarde. De korting voor een onderhoudsbeurt kan nooit hoger zijn dan het factuurbedrag.
  • Fietst u gemiddeld 4 dagen per week (heen en terug) en gedurende 1 jaar naar het werk, dan ontvangt u daarvoor een extra bedrag van 50 euro. 
  • Telkens u een evaluatie volledig hebt ingevuld, ontvangt u een bedrag van 25 euro. Er wordt tweemaal gevraagd om een evaluatie in te vullen.

Lees hier het volledige toelagereglement.

Hebt u nog vragen?

U vindt de meest gestelde vragen terug in onze FAQ.

De helpdesk is beschikbaar op werkdagen van 9 tot 17 uur. Hebt u nog een vraag over de kortingsregeling (e-)fiets? Wij helpen u graag verder!  

Annick tekende een jaar geleden in op de fietskorting.

"Je krijgt meteen een korting bij de aankoop van je fiets. Als je zoals ik alle dagen naar het werk fietst, krijg je na een jaar nog eens 25 euro. Bovendien heb ik ook mijn werkgever overtuigd om partner te worden van Slim naar Antwerpen en in te zetten op de fietskorting. In totaal spaar ik nu wel 300 euro uit."

Lees hier het verhaal van Annick