Vaak gestelde vragen over de fietskorting

Het antwoord op uw vraag niet gevonden op deze website? Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over de fietskorting van Antwerpen.

Voorwaarden en tarieven

Wat zijn de deelnemersvoorwaarden?

De deelnemersvoorwaarden vindt u op onze website. U kunt daar alle voorwaarden en informatie over de fietskorting vinden.

Hoeveel fietskorting kan ik ontvangen?

Dat hangt ervan af of uw werkgever een samenwerkingsovereenkomst heeft ondertekend met Slim naar Antwerpen. U kan dat op deze pagina nakijken. Vervolgens kunt u op onze website nalezen hoe u kunt deelnemen.

Werkt mijn werkgever samen met Slim naar Antwerpen?

U kan dit nakijken op deze link. Staat uw werkgever er niet bij en is er interesse om ook aan te sluiten, dan kan u ons mailen op kortingsregeling@slimnaarnaarantwerpen.be

Wanneer start mijn fietsjaar?

Uw fietsjaar start op het moment dat uw aanmelding is goedgekeurd en u uw eerste woon–werkrit hebt geregistreerd met de app.

Wanneer ontvang ik de evaluaties?

U ontvangt de eerste evaluatie als u een aantal maanden uw fietsritten op uw woon-werk traject registreert. Aan het einde van uw fietsjaar ontvangt u de eindevaluatie.

Hoe kan ik mijn vakantiedagen, ziekteverlofdagen en thuiswerkdagen doorgeven?

U kan uw vakantiedagen, ziekteverlofdagen en thuiswerkdagen doorgeven aan onze helpdesk. Zij verwerken dit in uw dossier. U bereikt onze helpdesk via mail op kortingsregeling@slimnaarantwerpen.be

Wie kan de fietskorting aanvragen?

Ik ben zelfstandige, kan ik dan meedoen?

Ja, u kan meedoen. We vragen dan een bewijs van uw werkadres. U kan dit bezorgen door een KBO afschrift te uploaden.

Ik heb een leasefiets, kan ik dan meedoen?

Als het om een financiële lease gaat en de fiets is uw eigendom dan kan u deelnemen. Als de leasefiets van uw bedrijf is, kan u niet deelnemen.

Ik wil een tweedehandsfiets kopen, kan ik dan meedoen?

Voor een maximale fietskorting mag uw fiets tot een kalenderjaar voor de startdatum van deelname aan de fietskorting aangekocht zijn. Stuur een factuur van uw aankoop door.

Is uw fiets ouder dan een jaar, dan kan u een fietskorting op een onderhoudsbeurt/fietsherstelling aanvragen. De onderhoudsbeurt dient na de aanmelddatum te gebeuren. 

Registratie van uw fietsritten

Hoe installeer en gebruik ik de ‘Rittenteller Antwerpen’-app?

U vindt de app in Playstore (Android) of Appstore (iPhone) door te zoeken op “Rittenteller Antwerpen”. Nadat uw deelname voor de fietskortingsregeling is goedgekeurd ontvangt u informatie over het gebruik van de Rittenteller Antwerpen en de inloggegevens.

Ik heb geen smartphone, kan ik dan wel meedoen?

Ja, u kunt deelnemen, de deelnemers die zelf geen smartphone bezitten ontvangen een GPS tracker in bruikleen waarmee de fietsritten van het woon – werktraject worden geregistreerd

Ik ben mijn inloggegevens van mijn portal kwijt, hoe kan ik opnieuw inloggen?

Op de login-pagina kan u opnieuw een wachtwoord aanmaken door op de knop ‘Stel wachtwoord opnieuw in’ te klikken. Vul daar het e-mailadres in waarmee u zich heeft aangemeld voor de fietskortingsregeling. U ontvangt vervolgens een e-mail met daarin een link. Als u hierop klikt, komt u op een pagina terecht waar u een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Als u het wachtwoord voor uw portal wijzigt, dan wijzigt ook het wachtwoord waarmee u inlogt in de Rittenteller Antwerpen app. Deze wachtwoorden zijn altijd gelijk.

Ik gebruik een speedpedelec, hoe kan ik de ritten registreren op de app?

U kan uw rit registreren door ze handmatig te starten en te stoppen via de app. Via deze link vindt u de handleiding van de app. Hierin wordt verder uitgelegd hoe u uw fietsritten handmatig kan registreren.