In de haven

Dagelijks trekken 60.000 werknemers naar de haven. Er wordt voortdurend gewerkt aan betere wegen, knooppunten en fietsinfrastructuur voor een vlot verkeer nu en in de toekomst. Werkt u in de haven? Naast de auto kan u ook de fiets, DeWaterbus en het collectief en openbaar vervoer nemen voor uw verplaatsingen van en naar het werk.
Fietsen naar de haven
Ook met de fiets geraakt u in de haven. Dit kan misschien een uitdaging lijken, maar het heeft ook heel wat voordelen. U staat niet in de file, het is goed voor uw gezondheid en u bespaart op auto- en tankkosten.
Fietsbus in de haven
Werknemers uit de haven van Antwerpen kunnen gratis de fietsbus nemen om door de Tijsmans- en Liefkenshoektunnel te rijden. De bus heeft haltes op beide oevers van het Kanaaldok en de Schelde en maakt zo vlot de oversteek van de Linker- naar de Rechterscheldeoever.
Collectief en openbaar vervoer in de haven
Werkt u in de haven? Dan kan u gebruik maken van collectief en openbaar vervoer om op uw werk te geraken.
Watermobiliteit
Na Londen, New York en Rotterdam varen er ook in Antwerpen bussen op het water. De waterbus vaart van het Steenplein naar Kruibeke en Hemiksem. Daarnaast kunnen Antwerpenaars met de veerdienst tussen Linkeroever en het stadscentrum over de Schelde pendelen.