Fietsbus in de haven

Werknemers uit de haven van Antwerpen kunnen gratis de fietsbus nemen om met hun fiets door de Tijsmans- en Liefkenshoektunnel te rijden. De bus heeft haltes op beide oevers van het Kanaaldok en de Schelde en maakt zo vlot de oversteek van de Linker- naar de Rechterscheldeoever.

Wat is de fietsbus?

Elke dag fietsen steeds meer werknemers naar de haven van Antwerpen. Wie daarbij van Linkeroever naar Rechteroever moet of omgekeerd, moest voordien omrijden langs de Voetgangerstunnel die vertrekt in het centrum van de stad. De fietsbus brengt u sinds april 2018 veilig met uw fiets onder het Kanaaldok en de Schelde door. Dat betekent voor heel wat fietsers een flinke tijdswinst.

Aparte routes voor nog meer tijdswinst

Sinds juni 2018 rijdt de fietsbus op een aparte spitsstrook voor hij de Liefskenshoektunnel in rijdt richting Rechteroever. Daardoor staat de bus minder in de file en komt u tijdig aan op uw werk.

Waar stapt u op de fietsbus?

Er zijn 4 haltes aan de in- en uitgangen van de Tijsmans- en Liefkenshoektunnel. Bekijk de opstapplaatsen en de dienstregeling op de website van Havenbedrijf Antwerpen.

U kan de 4 fietsbushaltes (Waaslandhaven-Noord (Oudedijk), Tolplein, Scheldelaan, Noorderlaan) ook vinden op Google Maps door 'fietsbushalte' in te geven als locatie.

Extra bussen tijdens de spits en tijdens shifturen

De fietsbus is gratis en rijdt 7 dagen op 7. Reserveren is niet nodig. De bus rijdt tussen 4.45 uur ’s morgens en 23 uur, zodat ook wie in shifts werkt er gebruik van kan maken. Tijdens de piekuren passeert er ongeveer om het kwartier een fietsbus aan elke halte, tijdens de daluren is er één bus per uur.

Meer info

De fietsbus is een initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen, met steun van de Vlaamse overheid en het Europese CIVITAS PORTIS-project.

Contacteer het Havenbedrijf voor meer informatie: