Hoe herkent u de LEZ?

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, zijn de Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever een lage-emissiezone (LEZ). Sinds 1 februari 2017 mogen de meest vervuilende voertuigen de stad niet meer inrijden. Vermijd een boete en check altijd uw voertuig voor u naar Antwerpen komt. Dit geldt voor alle voertuigen: personenauto’s, kampeerwagens, bestelwagens, vrachtwagens, landbouwvoertuigen, bussen (hieronder vallen ook toeristische autocars).

Let op de verkeersborden

U herkent de LEZ aan deze borden. Dit  verkeersbord zal ook gelden in andere toekomstige lage-emissiezones in Vlaanderen. Deze borden geven aan dat u de LEZ in- of uitrijdt.

Eens u een bord voorbijrijdt, bevindt u zich in de LEZ. Overal waar de LEZ begint, staan ook slimme camera's. Die zoomen in op elke nummerplaat en vergelijken die met de lijst van toegelaten voertuigen. Wanneer een camera een niet-toegelaten voertuig opmerkt, krijgt die een boete thuis toegestuurd. Check daarom altijd uw voertuig vooraleer u de LEZ inrijdt.

Bekijk hier de informatie over de toelatingsvoorwaarden tot 2020.

Op de laatste kruispunten vóór de LEZ zullen vooraankondigingsborden staan. Deze verkeersborden geven de laatste uitwijkmogelijkheden aan voor voertuigen die de zone willen vermijden. Zo rijden ze niet per ongeluk de LEZ binnen.