Slimme mobiliteitsapps

Na de eerste Europese aanbesteding van de Marktplaats voor Mobiliteit zijn er 3 partners geselecteerd die samen 2 apps aanbieden. Deze applicaties zullen duurzame spitsmijdingen realiseren. Dat wil zeggen dat verplaatsingen gebeuren buiten de drukste momenten van de dag of dat ze vermeden worden, bijvoorbeeld door thuiswerken.

Slim naar Antwerpen

Misschien bent u gewoon om één vervoersmiddel, zoals de auto of de fiets, te nemen van uw eigen deur tot aan uw bestemming. Dit noemen we unimodale routes. De multimodale routeplanner van Slim naar Antwerpen combineert deze vervoersmiddelen. Zo kan u de verschillende vervoersmodi eenvoudig op elkaar afstemmen en verplaatst u zich multimodaal. 

Waarom de Slim naar Antwerpen routeplanner?

  • Uw route vermijdt wegenwerken en files in Antwerpen.
  • Naargelang de situatie neemt u de fiets, Velo, auto of het openbaar vervoer. En als dat het beste uitkomt, combineert u ze.
  • De routeplanner houdt rekening met actuele verkeersinformatie.
  • U kan uw favoriete routes opslaan en zo vlot raadplegen.

Laat u verrassen door de slimme alternatieven die de routeplanner biedt.

TimesUpp, de persoonlijke reisassistent

TimesUpp is een persoonlijke reisassistent die de gebruiker, nog voor hij aan zijn reis begint, waarschuwt voor onverwachte vertragingen. U geeft aan wanneer u op welke bestemming moet zijn; de app toont de beste route en berekent wanneer u moet vertrekken. Vervolgens zet de app de gebruiker aan tot “slimmer” gedrag, bijvoorbeeld vroeger of later vertrekken of op dat moment een alternatief vervoermiddel kiezen voor de auto. TimesUpp werd ontwikkeld door Innovactory International, een Nederlands bedrijf dat in Rotterdam ruim 1000 spitsmijdingen realiseerde dankzij de app.

Interesse? Neem een kijkje op de website, download de app en ga van start! 

 

Olympus Mobility 

De Olympus Mobility app biedt werknemers een totaaloplossing voor verschillende vervoersmiddelen. Via de app kunnen gebruikers vervoersbewijzen kopen voor de trein, tram, bus of deelfiets, en ook hun parkeerkosten betalen. De werkgever kan zo het mobiiteitsbudget per werknemer eenvoudig opvolgen, met slechts één factuur voor alle gebruikte vervoermiddelen.