Projectoproep Mobility-as-a-Service

Slim naar Antwerpen lanceert een projectoproep gericht naar mobiliteitsaanbieders om zich te verbinden met Mobility as a Service-applicaties. De stad wil hen helpen met het verhogen van hun connectiviteit en samenwerking, via gerichte financiële en inhoudelijk ondersteuning. Indienen kan tot en met 22 maart 2019.   

Wat is Mobility-as-a-Service? 

De mobiliteitsmarkt in Antwerpen bereikt momenteel ongeziene hoogtes en komt daarmee ook voor nieuwe uitdagingen te staan. Er is een grote verscheidenheid aan mobiliteitsoplossingen beschikbaar. Deze diensten bestaan echter vaak naast en los van elkaar, waardoor het voor de eindgebruiker een onduidelijk geheel wordt. Het concept Mobility-as-a-Service vergemakkelijkt dit door de verschillende vervoersmogelijkheden aan te bieden in één app. De eindgebruiker krijgt op deze manier via MaaS-apps toegang tot openbaar vervoer, deelfietsen, -scooters, -auto's en -steps, taxidiensten, parkeerfaciliteiten, laadinfrastructuur, enz. 

Steun van stad Antwerpen

Met deze projectoproep wil Slim naar Antwerpen bestaande mobiliteitsoplossingen helpen zich te verbinden met MaaS-applicaties. Geselecteerde projecten krijgen maximaal 50.000 euro financiële ondersteuning en kunnen rekenen op begeleiding op maat door het projectteam van Slim naar Antwerpen. Verder wil de stad een lerend netwerk rond MaaS opzetten, waarbij leerlessen uit de verschillende projecten gedeeld kunnen worden met andere organisaties.

De inschrijvingen voor deze projectoproep zijn afgesloten. Bedankt aan alle geïnteresseerden. Houd de website en Linkedin-pagina van Slim naar Antwerpen in de gaten voor nieuwe oproepen.

Meer informatie

Meer informatie, de selectiecriteria en voorwaarden kan u terugvinden in het toelichtingsdocument en het toelagereglement.

Hebt u vragen? Stuur een mailtje naar bereikbaarheidsmanagers@slimnaarantwerpen.be.