Mobiliteitsaanbod voor ondernemers

Slim naar Antwerpen werkt met heel wat partners samen om het mobiliteitsaanbod in en rond Antwerpen uit te breiden. Deze aanbieders kunnen ook voor u als ondernemer interessant zijn. Wil u bijvoorbeeld inzetten op fietsleasing, plaats- en tijdsonafhankelijk werken, poolwagens of –fietsen, vergroening van uw vloot,... U vindt hieronder per thema onze partners op een rijtje, alsook enkele algemene tips om uw werknemers vlotter naar het werk te laten pendelen.
Fietsleasing
Wil u uw werknemers aansporen én hen de mogelijkheid bieden om te fietsen naar hun werk? Dat kan door bedrijfsfietsen aan te bieden. Er zijn verschillende mogelijkheden: huren, kopen of leasen.
Fietsservice
Fietsen promoten in uw bedrijf kan op verschillende manieren. Misschien wil u fietsbijstand of –herstellingen aan uw werknemers aanbieden? Of een aantal deelfietsen ter beschikking stellen?
Flexibel werken
Plaats- en tijdsonafhankelijk werken maakt het mogelijk voor uw werknemers om de spits te mijden door bijvoorbeeld een dag thuis te werken, in een ander kantoor te werken of onderweg te werken.
Autodelen
Enkel betalen voor het gebruik, maar niet voor het bezit van een auto. Dat is het principe van autodelen. Er zijn verschillende systemen om auto’s te delen.
Carpoolen
Carpoolers rijden samen tijdens regelmatige verplaatsingen, zoals woon-werkverkeer. Als u dit als werkgever organiseert, krijgt u een fiscaal voordeel. Er zijn verschillende partners die u kunnen helpen dit op een efficiënte manier uit te rollen in uw bedrijf.
Autogebruik optimaliseren
Komen uw werknemers toch met de auto naar het werk, of hebben ze die nodig voor dienstverplaatsingen? Ook dan kunt u oplossingen vinden om dit efficiënter en milieuvriendelijker te laten gebeuren.
Slimme mobiliteitsapps voor bedrijven
Wil u als werkgever de verplaatsingen van uw werknemers eenvoudig beheren en/of hen gebruik te laten maken van mobiliteitsbudget? Er zijn verschillende MaaS-apps die u hiermee kunnen helpen. Lees verder en ontdek de mogelijkheden.
Mobiliteitsbeheer
Mobiliteit is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsbeleid. Een goed beheer ervan is dan ook cruciaal. Wat biedt u nu aan uw werknemers, hoe kunt u kosten besparen, waar liggen er interessante kansen,…?
Leveren in de stad
Pakketjes en documenten verzenden, goederen leveren, het kan ook op een milieuvriendelijke en tegelijkertijd efficiënte manier. Denk maar aan fietskoeriers, depots aan de stadsrand, gebundelde leveringen, ecologische voertuigen, enzovoort.