Bereikbaarheid Antwerp Urban Trail op 17 maart

Op zondag 17 maart vindt de zevende editie van de Antwerp Urban Trail plaats. Dat is een unieke stadsloop met start en aankomst op de Gedempte Zuiderdokken. U kan best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar Antwerpen komen. Komt u met de auto, dan raden we u aan om op één van de P+R's aan de rand van de stad over te stappen.

c29a366d-c6b8-4475-b1a9-e2ed96dada77

De Antwerp Urban Trail is dit jaar op zondag 17 maart aan zijn zevende editie toe. Het unieke loopevenement leidt u door de mooiste Antwerpse straten en gebouwen. De loop start om 9 uur, de laatste loper wordt om 14.30 uur terug verwacht. U kan de multimodale routeplanner van Slim naar Antwerpen via computer of app gebruiken om het slimste reisadvies uit te stippelen.

Komt u te voet?

De start- en aankomstzone ligt op de Gedempte Zuiderdokken. Vanuit het centrum is deze zone te voet bereikbaar via de Nationalestraat en de Kloosterstraat.

Komt u met de fiets?

De Gedempte Zuiderokken zijn gemakkelijk bereikbaar met de fiets. Stippel uw route op voorhand uit met de handige Antwerpse fietskaart. Pendelen naar de locatie kan eenvoudig met de (deel)fiets of deelscooter. Komt u met een Velo-fiets, hou er dan rekening mee dat door drukte de bevoorrading of het leeghalen van de stations in de omgeving belemmerd kan worden. 

Op de eventsite is er plaats voor 1000 fietsen in een speciaal voorziene fietsenstalling.

Komt u met het openbaar vervoer?

Tram en bus

Neem de tram of bus naar een van de haltes in de buurt van de Gedempte Zuiderdokken. Meer informatie over de dienstregeling en de reisweg vindt u hier. De dichtstbijzinde haltes zijn Museum, Bres, Tropisch Instituut en de tijdelijke halte Kasteelstraat.

Koop voor u op de bus of de tram stapt een M-ticket via de app van De Lijn. Een M-ticket kost €1,8 en is 1 uur geldig. Of SMS “DL” naar 4884. U ontvangt een bevestiging en een sms-ticket. Dit SMS-ticket is 1 uur geldig op alle trams en bussen van De Lijn en kost € 2,15.

Trein

Neem de trein tot Antwerpen-Centraal. Daar kan u de premetro lijn   of   nemen tot aan de Waalsekaai. 

Bezoekers vanuit Oost- en West-Vlaanderen kunnen afstappen in het station Antwerpen-Zuid. In Antwerpen-Zuid kan u tram   nemen naar de Waalsekaai.

Komt u met de boot?

Van Linkeroever kan u snel en gemakkelijk naar Rechteroever met het Sint-Annaveer. Het veer is gratis en vertrekt vanaf het ponton op Linkeroever in de Thonetlaan. Meer informatie over het Sint-Annaveer vindt u hier.

Neem DeWaterbus naar het Steenplein te Antwerpen. Of combineer het traject met de veerdiensten Hoboken-Kruibeke en Bazel-Hemiksem. Een ritje heen en terug kost € 5 en is te koop aan boord van DeWaterbus. Meer informatie over DeWaterbus vindt u hier.

Komt u met de auto?

Wie met de wagen tot aan de start- en aankomstzone wilt rijden, moet er rekening mee houden dat het terrein in de lage-emissiezone van Antwerpen ligt. Alle informatie over de lage-emissiezone vindt u op onze website. Laat uw auto achter op een Park and Ride en neem de tram rechtstreeks of met een overstap tot aan de Gedempte Zuiderdokken. 

  P+R Merksem - Hoboken 

  P+R Merksem - P+R Melsele 

  P+R Linkeroever - P+R Bosuil 

  P+R Luchtbal - P+R Olympiade 

  P+R Wommelgem - Antwerpen-Zuid

  P+R Linkeroever - Silsburg

  P+R Schoonselhof - Wijnegem

  P+R Boechout - P+R Linkeroever

Of neem vanaf de P+R de (Velo-) fiets en rij zo naar de startzone. Stippel uw route uit via de website van Fietsnet

Woont of werkt u in de buurt?

Om alles in goede banen te leiden en de veiligheid voor de bezoekers te garanderen, zijn bepaalde straten tijdens de opbouw, afbraak en het evenement zelf autovrij of geldt er een parkeerverbod. Enkele straten met aangepaste bereikbaarheid vindt u in deze infobrief of op de online tool. Alle straten en kruispunten worden na afloop van de Antwerp Urban Trail zo snel mogelijk weer vrijgegeven.

Op de website van het evenement vindt u meer informatie omtrent het evenement en het parcours.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.