De 7 mooiste Instagramfoto’s in Antwerpen maakt u onderweg

Antwerpen kent heel wat mooie plekjes die Instagramwaardig zijn. De bekendste trekpleisters zoals de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zijn al door de meeste Antwerpenaars en toeristen vastgelegd op camera. Maar er zijn nog heel wat minder bekende plekjes die minstens even fotogeniek zijn. Klaar om uw Instagramprofiel te vullen met deze fantastische locaties?

b1e8272a-389e-4416-bc66-6f4df9917180

1. Krugerstraat

Zelfs op een regenachtige dag kleurt de Krugerstraat uw foto’s in alle kleuren van de regenboog. Deze graffitiwall kan nog niet tippen aan de Berlijnse muur maar is ondertussen ook internationaal bekend. Op een elektrische deelstep ontdekt u de straat moeiteloos en hebt u onmiddellijk een trendy gadget om mee te poseren.

2. Antwerpen-Centraal

Het station van Antwerpen-Centraal is niet voor niets verkozen tot het mooiste station van de wereld volgens Mashable.  Als u met de trein aankomt, wordt u beloond met een architecturaal hoogstandje. Van boven aan de hoogste sporen, op de trappen in de vertrekhal of vanuit de Pelikaanstraat maakt u gegarandeerd de leukste foto’s.

3. Voetgangerstunnel

De Sint-Annatunnel (Voetgangerstunnel) loopt tussen Rechteroever en Linkeroever onder de Schelde. Zowel de authentieke houten roltrappen als de tunnel zelf lonen de moeite. Te voet doorkruist u de tunnel op een tiental minuten.

4. Korte Koepoortstraat

Het hartje van Antwerpen heeft nog een heleboel gezellige oude straatjes met kasseien. Ideaal om met de tram door te rollen. In de Korte Koepoortstraat maakt u de meest authentieke foto’s, wanneer een van de oudere trams door de straat rijdt.

5. Parking Rijnkaai

Wie houdt van de charmes van oude industrie en een urban gevoel, komt helemaal aan zijn trekken op Parking Rijnkaai. Parkeer uw deelauto vlakbij de oude havenkranen en kijk uit over de Schelde. Succes gegarandeerd.

6. Parkbrug (Park Spoor Noord)

Neem een (deel)fiets en rijd via de Parkbrug vlot van Park Spoor Noord naar het Eilandje. Veel moeite moet u hier niet doen om een leuk kiekje te nemen. De brug is de perfecte achtergrond om voor te poseren.

7. Havenhuis

Water en fantastische architectuur, het is een topcombinatie op foto. Vanop DeWaterbus neemt u de beste foto’s van de achterkant van het Havenhuis. Zet u er ook graag de voorkant op? Wandel dan even verder naar de overkant van het Kattendijkdok.

Wil u graag de hele rondrit met alle vervoersmiddelen nog eens op een rijtje?

  • Neem de trein naar Antwerpen-Berchem
  • Neem daar de deelstep via de Krugerstraat naar Antwerpen-Centraal.
  • Vanuit het Centraal Station wandelt u naar de Voetgangerstunnel en de Korte Koepoortstraat.
  • Neem daar tram 7 naar Parking Rijnkaai. Huur een deelauto voor de foto’s op de parking
  • Neem daarna een deelfiets naar de Parkbrug. Fiets over de brug en naar het Havenhuis.
  • Aangekomen aan het Havenhuis hebt u nog voldoende tijd voor een ritje op DeWaterbus.

U kan de multimodale routeplanner van Slim naar Antwerpen via computer of app gebruiken om vlot op de volgende bestemming te geraken.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.