De slimste route naar de Antwerp Triathlon 23 juni

Het Port of Antwerp Triathlon festival gaat 23 juni door aan het MAS. Er is een FUN race met korte afstanden, een kwart triatlon voor de sportieve recreant en een ITU World Cup voor de wereldtoppers. U geraakt vlot ter plaatse op verschillende manieren.

a7451f42-466a-40a1-80e8-e738673b317a

U komt naar de Antwerp Triathlon best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Gebruik de multimodale routeplanner op onze website of app om het slimste reisadvies uit te stippelen.

Het zwemmen vindt plaats in het Bonapartedok en het Willemdok. Het loopparcours situeert zich rond het Willemdok, Londenstraat/Londenbrug en Kattendijkdok-Oostkaai. Het fietsparcours situeert zich rond Kattendijkdok waarbij de Kwart en Fun Triathlon naar de Scheldelaan fietsen en de ITU Worldcup over de Straatsburgbrug fietst.

Komt u te voet?

De triathlon heeft de start en aankomst aan het MAS. Vanuit het centrum is deze zone te voet bereikbaar via de Scheldekaaien, het Falconplein, het Hessenplein of de Leien. De meest eenvoudige route is naar de kaaien wandelen en dan rechtsaf langs de kaaien wandelen richting MAS.

De korste wandelroute is vanaf de Groenplaats naar de Lange Koepoortstraat en links via de Sint-Paulusstraat of rechtdoor via de Huikstraat en het Falconplein.

Komt u met de fiets?

De start- en aankomstzone bevindt zich in de buurt van fietsknooppunt 56. Er zijn tijdelijke fietsstallingen aan de Tavernierkaai, op het Van Schoonbekeplein en op de Entrepotkaai. Stippel uw route uit via de website van Fietsnet. Pendelen naar het MAS kan eenvoudig met de (deel)fiets of deelscooter.

Het Velo-station “134 – MAS” zal niet beschikbaar zijn. Alle andere stations in de buurt zijn wel beschikbaar. Meer informatie over de Velo-fietsen vindt u hier.

Komt u met het openbaar vervoer?

Met de trein

Neem de trein tot Antwerpen-Centraal. Vanuit Antwerpen-Centraal kunt u bus   of   nemen tot (tijdelijke) halte Noorderplaats. Vanaf daar is het 5 minuten wandelen naar het MAS. In Antwerpen-Centraal kunt u ook de lijnen  ,  ,   of   nemen tot aan de Groenplaats. Van daaruit kunt u te voet verder naar de evenementenzone (+/- 1,3 km) of u kan tram   nemen aan halte Meirbrug (vlakbij de Groenplaats) tot halte Sint-Paulusplaats.

Komend vanuit West- of Oost-Vlaanderen kunt u ook afstappen aan station Antwerpen-Berchem en tram   of   nemen naar de Groenplaats

In het weekend biedt de NMBS een speciaal weekendbiljet aan. Hiermee krijgt u een korting van 50% op uw treinticket. Per betalende reiziger reizen 4 kinderen onder de 12 jaar gratis. Meer informatie vindt u op de website van de NMBS.

Met tram of bus

Plan uw route via de routeplanner op de website van De Lijn. U kan als eindhalte Noorderplaats, Sint-Paulusplaats of Melkmarkt ingeven. Door overlapping met het parcours van de triathlon rijdt tram   uitzonderlijk niet 23 juni.

Vermijd wachtrijen aan de verkooppunten. Koop voor u op de bus of de tram stapt een SMS-ticket. SMS “DL” naar 4884. U ontvangt een bevestiging en een sms-ticket. Dit SMS-ticket is 1 uur geldig op alle trams en bussen van De Lijn.

Komt u met de boot?

Van Linkeroever kan u snel en gemakkelijk naar Rechteroever met het Sint-Annaveer. Het veer is gratis en vertrekt vanaf het ponton op Linkeroever in de Thonetlaan naar het Steenplein op Rechteroever. Meer informatie over het Sint-Annaveer vindt u hier.

Neem DeWaterbus vanuit Hemiksem of Kruibeke naar het Steenplein in Antwerpen. Of combineer het traject met de veerdiensten Hoboken-Kruibeke en Bazel-Hemiksem. Vanuit Wijnegem kan u DeWaterbus tot aan het Havenhuis nemen. Een ticket heen en terug kost €5 en is te koop aan boord van DeWaterbus. Meer informatie omtrent DeWaterbus vindt u hier.

Komt u met de auto?

Komt u met de wagen naar de triathlon dan kan u het best gratis parkeren aan de rand van de stad op de P+R's. Vanaf daar gaat het met de tram vlot naar het MAS. Onderstaande P+R’s zorgen voor een goede verbinding naar het centrum. Meer informatie over de P+R's en de overstapmogelijkheden. Vanaf halte Groenplaats kan u wandelen (+/- 1,3 km) of tram   nemen naar de eventlocatie.

P+R Blancefloer: tram     naar Groenplaats

P+R Melsele: tram   naar Groenplaats

P+R Merksem: tram   naar Groenplaats

P+R Luchtbal en Kinepolis liggen het dichtste bij het evenement, maar tram   rijdt niet op 23 juni. U kan wel alle busbundels   en   nemen tot aan de (tijdelijke) halte Noorderplaats aan de hoek Londenstraat (5 min wandelen van het MAS).

U kan ook gebruikmaken van Park and Bike (P+B) Metropolis, Beatrijslaan, d'Herbouvillekaai of Vogelzanglaan. Neem vanaf de P+B de (deel-) fiets en rij zo naar het MAS. Stippel uw route uit via de website van Fietsnet

Woont u in de buurt?

Om alles in goede banen te leiden en de veiligheid voor de bezoekers te garanderen, zijn bepaalde zones tijdens de opbouw, afbraak en het evenement zelf autovrij of geldt er een parkeerverbod. Fietsers en voetgangers kunnen zich altijd vlot bewegen door de eventzone.

In de aanvullende bewonersinformatie vindt u gedetaileerde informatie over de bereikbaarheid. Enkele straten met aangepaste parkeermogelijkheden vindt u op de online tool. Binnenkort vindt u hier ook het overicht van van autovrije en parkeervrije straten.

 

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.