Een mobiel duwtje in de rug voor wie afstudeert

Eind juni is voor heel wat jonge mensen een spannende maand. Ze ronden jaren van studie af en beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun leven: de zoektocht naar een job, op eigen benen staan… Geef uw zoon, dochter of petekind een mobiel duwtje in de rug met één van deze slimme cadeautips.

bd633b1e-21f5-4a53-9367-cd5708df5ed1

1. Een abonnement of krediet voor een deelauto

Heeft uw jongere minstens 2 jaar een rijbewijs? Een eigen auto is financieel vaak toch nog een zware dobber. Gelukkig is een eigen auto tegenwoordig niet meer nodig om mobiel te zijn. Geef een abonnement en/of krediet cadeau voor autodelen.

Jongeren die vooral in het Antwerpse rijden, kunnen gebruik maken van de elektrische auto’s van Poppy. Op haar website biedt Poppy kant-en-klare cadeaubons aan. De auto’s mogen overal in de afgebakende zone parkeren. Vanaf nu kan uw jonge volwassene zelf de wekelijkse trip naar de supermarkt doen.

Heeft uw jongere (binnenkort) een job met regelmatig vergaderingen in andere steden? Of vrienden in heel België? Dan is een Cambio-abonnement misschien handiger. Daarmee kan u immers ook elders een auto oppikken, en wordt het bijvoorbeeld makkelijk om auto en trein te combineren. Vanaf 25 jaar kunnen jongeren een abonnement nemen bij Cambio van zodra ze hun rijbewijs hebben (dus zonder de minimumtermijn van 2 jaar).

2. Een krediet voor een deelscooter of -step

Voor jonge mensen die zich vooral in de stad verplaatsen, is een krediet voor de deelscooters van Scooty of Poppy of voor de steps van Bird misschien nuttiger. Ze rijden er vlot mee van het werk naar de sportclub en dan naar een terrasje in de stad, zonder parkeerproblemen.

Een deelscooter huren kan ook met een gewoon rijbewijs, of met een rijbewijs voor een bromfiets klasse B.

3. Om in beweging te blijven: deelfietsen

Heeft uw jongere geen rijbewijs? Of wil hij of zij gewoon graag in beweging blijven? Ook het aanbod aan deelfietsen is in Antwerpen overvloedig. Met de Velo-stadsfietsen komt u praktisch overal in het centrum en de districten. Cloudbike-fietsen zijn makkelijk te lokaliseren met een app en kunnen na de rit overal binnen de afgebakende zone gestald worden. Wie ook fietsen wil lenen in een andere stad, kan terecht bij Mobit of of Blue-bike.

Wie graag een eigen fiets voor de deur wil, kan een abonnement nemen op een Swapfiets: onderhoud inbegrepen, voor een vast bedrag per maand.

4. Openbaar vervoer

Last but not least: een abonnement voor de Lijn of voor de trein is ook voor heel wat jonge mensen een perfecte oplossing. Of wat dacht u van DeWaterbus?

De perfecte mobiliteit is voor iedereen anders, ook als u net afstudeert. Gelukkig is er tegenwoordig voor iedereen een slimme oplossing. Help uw jongere alvast op weg.

 

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.