Geef toe aan de lentekriebels en kom naar buiten

Als de tulpen hun kopjes boven steken, de dagen langer worden en de eerste zonnestralen komen piepen – krijgt u dan ook lentekriebels? Kies dan voor een vervoersmiddel dat u in beweging en in de buitenlucht brengt. Zo hoeft u niet eens naar de sportschool om aan die prettige kriebels gehoor te geven.

e3acb933-a155-4162-9f7f-7b6f93ebf43d

Doe een blokje om

Wist u dat u in de stad ook te voet al heel erg ver geraakt? Wandelen is goed voor lichaam en geest en het is goedkoop. Via parken, steegjes en andere trage wegen ontdekt u nieuwe plekjes in de stad en geraakt u vlot op uw bestemming. Komt u met de bus of de tram naar de stad? Stap een halte vroeger af en gun uzelf zo tien minuutjes extra beweging en frisse lucht.

Trek uw loopschoenen aan

Sportievelingen kunnen zelfs naar hun bestemming lopen. Zeker als u bij aankomst gebruik kan maken van een douche is dat een prima manier om te sporten zonder extra tijd te verliezen. Beetje gek, denkt u? Lees het verhaal van Jef, die van lopen naar het werk een gewoonte van maakte.

Haal uw fiets van stal

Heeft uw fiets een poosje stil gestaan, of stond hij in de winter vaak buiten? Dan is dit het ideale moment voor een onderhoudsbeurt. Zo kan u weer een hele lente en zomer genieten van uw fiets.

Tot 7 km geraakt u het makkelijkst op uw bestemming met de fiets, zeker in de stad. Hebt u zelf geen fiets of komt u naar de stad met de trein, tram of via een Park and Ride? Neem dan een deelfiets om uw laatste kilometer(s) toch al trappend af te leggen.

Ga elektrisch voor de langere afstand

Wie verder moet dan 7 km, kan overwegen om een elektrische fiets aan te schaffen. U bent met zo’n e-bike in beweging maar gaat veel sneller en raakt minder bezweet. Bovendien blijft een elektrische fiets een pak schoner voor het milieu dan een auto.

Ruilt u uw auto minstens twee dagen per week voor een gewone of elektrische fiets voor uw woon-werkverkeer? En loopt uw route door het hindergebied van de grote wegenwerken? Dan kan u intekenen op de fietskorting van Slim naar Antwerpen. U zou voor minder voor de tweewieler kiezen.

Een waaier aan mogelijkheden in Antwerpen

In Antwerpen zijn er nog heel wat andere vervoersmogelijkheden die gebruiksgemak combineren met een (milieuvriendelijk) tochtje in de open lucht. Al eens op een Bird deelstep gestaan? Of de elektrische scooters van Scooty of Poppy geprobeerd? Elk van deze oplossingen kan u gebruiken via een app op uw smartphone.

Laat die lentekriebels maar komen.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.