Geraak vlot op de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Op donderdag 30 mei 2019 passeert de de 1000 km voor Kom op tegen Kanker 's middags in Antwerpen. De fietsers worden verwelkomd op Linkeroever ter hoogte van de Boeienweide. Daar is tussen 10.30 en 18 uur iedereen ook welkom in het evenementendorp. U kan best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar Antwerpen komen. Komt u toch met de auto dan raden we u aan om op één van de P+R's aan de rand van de stad over te stappen.

a3706df9-d1f9-4262-8a0b-9b952315f3f8

U kan naar de 1000 km voor Kom op tegen Kanker best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer komen. U kan de multimodale routeplanner op onze website of app gebruiken om het slimste reisadvies uit te stippelen.

Komt u te voet? 

Via de Sint-Annatunnel (Voetgangerstunnel) bereikt u vlot Linkeroever. U kunt ook de gratis overzetboot nemen vanaf het ponton aan het Steenplein op rechteroever. 

Komt u met de fiets?

Linkeroever is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, zeker via de Voetgangerstunnel (Sint-Annatunnel) of de Fietserstunnel (Kennedytunnel). In de Voetgangerstunnel neemt u de fiets wel aan de hand. Stippel uw route op voorhand uit met de handige Antwerpse fietskaart. Pendelen naar het centrum kan eenvoudig met de (deel)fiets of deelscooter. Op Linkeroever zal een tijdelijke fietsenstalling staan. Komt u met een Velo-fiets, hou er dan rekening mee dat door drukte de bevoorrading of het leeghalen van de stations in de omgeving belemmerd kan worden. 

Komt u met de trein?

Neem de trein tot Antwerpen-Centraal en neem tram     of   richting Linkeroever. Vanaf halte Van Eeden kan u gemakkelijk te voet het evenementendorp bereiken. Meer informatie over uurregeling en vervoersbewijzen vindt u hier.

Komt u met het openbaar vervoer?

Neem tram  ,  ,   of   tot halte Van Eeden, van daar kan u te voet de 1000 km voor Kom op tegen Kanker bereiken. 

Ook bus   rijdt driemaal per uur van de Rooseveltplaats naar Linkeroever. De halte Antwerpen Verhaerenlaan is gelegen op 300 meter van de evenementzone. Meer info kan u terugvinden op de website van De Lijn.

Koop voor u op de bus of de tram stapt een M-ticket via de app van De Lijn. Een M-ticket kost € 1,80 en is 1 uur geldig. Of SMS “DL” naar 4884. U ontvangt een bevestiging en een sms-ticket. Dit SMS-ticket is 1 uur geldig op alle trams en bussen van De Lijn en kost € 2,15.

Komt u met de boot?

Van Rechteroever kan u snel en gratis naar Linkeroever met het Sint-Annaveer. De veerpont vaart tussen de steiger aan het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever en het ponton aan het Steen op Rechteroever. Meer informatie over het Sint-Annaveer vindt u hier.

Neem DeWaterbus vanuit de haven, Hemiksem of Kruibeke rechtstreeks naar Sint-Anna op Linkeroever. Of combineer het traject met de veerdiensten Hoboken-Kruibeke en Bazel-Hemiksem. Een tochtje heen en terug kost € 5 en is te koop aan boord van DeWaterbus. Meer informatie over DeWaterbus vindt u hier.

Komt u met de auto? 

Het evenementendorp ligt in de lage-emissiezone van Antwerpen. Vlakbij parkeren kan trouwens maximaal 2 uur met een parkeerschijf. Parkeer vlot op één van de Park & Rides rond de stad en neem de tram tot aan Linkeroever. Meer informatie over de P+R's vindt u hier. Hieronder vindt u een overzicht van de P+R's met een rechtstreekse verbinding naar het Frederik Van Eedenplein.

    P+R Merksem - P+R Melsele

    P+R Linkeroever - Wijnegem

    P+R Linkeroever - P+R Wommelgem

    P+R Linkeroever - P+R Boechout

Woont u in de buurt?

Om alles in goede banen te leiden en de veiligheid voor de bezoekers te garanderen, zijn bepaalde straten tijdens de opbouw, afbraak en het evenement zelf autovrij of geldt er een parkeerverbod. Dat is zo voor onder andere het Frederik Van Eedenplein, de Thonetlaan, de Charles De Costerlaan en de Beatrijslaan. Via deze link vindt u een volledig overzicht.

Op het kanaal van Sporting A vindt u meer informatie omtrent het evenement.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.