Hoe geraakt u vlot op de Antwerp Triathlon 17 juni?

Het Port of Antwerp Triathlon festival gaat 17 juni door aan het MAS. Er is een FUN race met korte afstanden, een kwart triatlon voor de sportieve recreant en een ITU World Cup voor de wereldtoppers. U geraakt vlot ter plaatse op verschillende manieren.

Gepost op 06/06/2018
3708ca71-85a0-431e-b5aa-0530dff7ebfa

U kan de multimodale routeplanner van Slim naar Antwerpen gebruiken om het slimste reisadvies uit te stippelen.

Komt u te voet?

De triathlon heeft de start en aankomst aan het MAS. Vanuit het centrum is deze zone te voet bereikbaar via de Scheldekaaien, het Falconplein, het Hessenplein of de Leien.

Komt u met de fiets?

De start- en aankomstzone bevindt zich in de buurt van fietsknooppunt 56. Er zijn tijdelijke fietsstallingen aan de Tavernierkaai, op het Van Schoonbekeplein en op de Entrepotkaai. Stippel uw route uit via de website van Fietsnet.

Het Velo-station “134 – MAS” zal niet beschikbaar zijn. Alle andere stations in de buurt zijn wel beschikbaar. Meer informatie over de Velo-fietsen vindt u hier.

Komt u met het openbaar vervoer?

Met de trein

Neem de trein tot Antwerpen-Centraal. Vanuit Antwerpen-Centraal kunt u bus   of   nemen tot halte Noorderplaats. Vanaf daar is het 10 à 15 minuten wandelen naar het MAS. In Antwerpen-Centraal kunt u ook de lijnen  ,  ,   of   nemen tot aan de Groenplaats. Van daaruit kunt u te voet verder naar de evenementenzone (+/- 1,3 km) of u kan tram   nemen aan halte Meirbrug (vlakbij de Groenplaats) tot halte Sint-Paulusplaats.

In het weekend biedt de NMBS een speciaal weekendbiljet aan. Hiermee krijgt u een korting van 50% op uw treinticket. Per betalende reiziger reizen 4 kinderen onder de 12 jaar gratis. Meer informatie vindt u op de website van de NMBS.

Met tram of bus

Plan uw route via de routeplanner op de website van De Lijn. U kan als eindhalte Noorderplaats, Sint-Paulusplaats of Melkmarkt ingeven.

Vermijd wachtrijen aan de verkooppunten. Koop voor u op de bus of de tram stapt een SMS-ticket. SMS “DL” naar 4884. U ontvangt een bevestiging en een sms-ticket. Dit SMS-ticket is 1 uur geldig op alle trams en bussen van De Lijn.

Komt u met de boot?

Van Linkeroever kan u snel en gemakkelijk naar Rechteroever met het Sint-Annaveer. Het veer is gratis en vertrekt vanaf het ponton op Linkeroever in de Thonetlaan. Meer informatie over het Sint-Annaveer vindt u hier.

Neem DeWaterbus vanuit Hemiksem of Kruibeke naar het Steenplein in Antwerpen. Of combineer het traject met de veerdiensten Hoboken-Kruibeke en Bazel-Hemiksem. Een ticket heen en terug kost €5 en is te koop aan boord van DeWaterbus. Meer informatie omtrent DeWaterbus vindt u hier.

Komt u met de auto?

Komt u met de wagen naar de triathlon dan kan u het best gratis parkeren aan de rand van de stad op de P+R's. Vanaf daar gaat het met de tram vlot naar het MAS. Onderstaande P+R’s zorgen voor een goede verbinding naar het centrum. Meer informatie over de P+R's en de overstapmogelijkheden. Vanaf halte Groenplaats kan u wandelen (+/- 1,3 km) of tram   nemen naar de eventlocatie.

   P+R Merksem - P+R Melsele

   P+R Linkeroever - Wijnegem 

   P+R Olympiade - P+R Luchtbal

  P+R Linkeroever - P+R Wommelgem (overstappen aan halte Astrid)

   P+R Linkeroever - P+R Boechout

Woont u in de buurt?

Tijdens deze wedstrijd zullen een aantal zones rond het parcours niet of moeilijker bereikbaar zijn. Het zwemmen vindt plaats in het Bonapartedok en het Willemdok. Het loopparcours situeert zich rond het Willemdok, Londenstraat/Londenbrug en Kattendijkdok-Oostkaai. Het fietsparcours situeert zich rond Kattendijkdok waarbij de Kwart en Fun Triathlon naar de Scheldelaan fietsen en de ITU Worldcup over de Straatsburgbrug fietst.

Volgende verkeersmaatregelen gelden tijdens de triathlon:

  • Op het parcours kan niet gereden worden en het kan ook niet gekruist worden.
  • De Scheldelaan wordt volledig afgesloten tussen 7:30 en 12:30 uur.
  • Indien u op het parcours woont, moet u er rekening mee houden dat er een parkeerverbod geldt op zondag 17 juni.
  • In volgende straten geldt al een parkeerverbod vanaf vrijdagavond 15 juni om 22 uur: Londenbrug, Londenstraat, Sint-Laureiskaai, Amsterdamstraat, Rijnkaai, Napoleonkaai, Bordeauxstraat, Kattendijkdok-Oostkaai en Godefriduskaai,
  • In de Hanzestedenplaats geldt een parkeerverbod vanaf 14 juni 8 uur tot 20 juni 18 uur.
  • Vanaf 18u30 zijn alle zones weer normaal bereikbaar.

In de bewonersbrief vindt u gedetaileerde informatie over de bereikbaarheid. Ook voor de Scheldelaan is er specifieke info beschikbaar.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.