Met welke wegenwerken moet u de volgende dagen rekening houden?

Er staan de volgende dagen verschillende nieuwe wegenwerken op de planning. We brengen u graag op de hoogte van de werken met de meeste impact.

d059ff50-d2bf-4287-84a0-45032f84d71a

Lijst van nieuwe werken Hemelvaartweekend

Een dynamisch en volledig overzicht van alle werken vindt u steeds op onze website. Hieronder sommen we voor u op welke werken extra hinder met zich meebrengen de volgende dagen:

  • De Ferdinand Verbieststraat is sinds maandag onderbroken richting de Ekersesteenweg tot en met 7 juni. De straten in de omgeving krijgen een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuwe bovenbouw.

  • Sinds vanmorgen tot en met zaterdag 1 juni worden dringende herstellingswerken uitgevoerd aan het wegdek van de R2 voor de Tijsmanstunnel. Dat geeft ernstige hinder in de haven.

  • Op de Plantin en Moretuslei volgen auto's die stadinwaarts rijden van 30 mei tot en met 2 juni een omleiding. Tijdens die periode wordt een sleuf gegraven voor kabels en leidingen. Vanaf 3 juni is de doorgang naar de Provinciestraat onderbroken.

  • Deze zomer wordt het wegdek van het op- en afrittencomplex Kanaaldok op de R2 vernieuwd. De werken starten 3 juni.
  • De Marcel De Backerstraat is vanaf 3 juni tussen de Veltwijcklaan en de Isabellalei afgesloten voor alle verkeer. De straat krijgt een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuwe bovenbouw.
  • Op de parallelweg van de A12 (Boomsesteenweg) legt Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aan. Vanaf 3 juni starten de hoofdwerken.
  • De Groenenborgerlaan wordt vanaf 6 juni in één richting afgesloten voor asfalteringswerken.

De timing van deze werken kan altijd nog wijzigen omwille van onvoorziene omstandigheden. U vindt steeds de laatst beschikbare info op onze infofiches.

Alternatieven

U kan best te voet, met de fiets, de boot of het openbaar vervoer naar Antwerpen komen. Komt u met de auto, dan raden we u aan om gratis op één van de P+R's aan de rand van de stad over te stappen. U kan onze multimodale routeplanner via computer of app gebruiken om het slimste reisadvies uit te stippelen.

 

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.