Roltrappen Voetgangerstunnel kunnen vanaf zaterdag ook 's nachts draaien

Vanaf zaterdag 13 juli zal er een permanent toezicht voorzien worden in de Sint-Annatunnel. Dankzij die uitbreiding zullen de roltrappen voortaan ook ’s nachts werken (bij storingen aan de liften) en is er een versterkt toezicht op de veiligheid in de tunnel.

0f0b53b8-a38f-4d07-8e41-6c39a2054902

Om veiligheidsredenen kunnen de historische roltrappen van de Sint-Annatunnel enkel geactiveerd worden wanneer er technisch toezicht is ter plaatse. De laatste jaren lagen de roltrappen noodgedwongen stil omdat er geen nachtdiensten meer plaatsvonden. Dat leidde bij defecte liften vaak tot vervelende situaties waarbij fietsers genoodzaakt waren een stilstaande roltrap te beklimmen. 

Vanaf zaterdag 13 juli zal het Agentschap Wegen en Verkeer de klok rond toezicht voorzien. Het agentschap gaat hiervoor samenwerken met een externe bewakingsfirma. Het personeel van deze firma zal dan in geval van defecte liften, de roltrappen kunnen inschakelen. Fietsers en voetgangers zullen voortaan dus ook ’s nachts steeds via de Sint-Annatunnel de Schelde kunnen oversteken.

De inzet van extra bewakingsagenten moet niet alleen bijdragen tot het verhogen van het comfort maar ook de veiligheid. Zo werden er ‘s nachts geregeld gevallen van vandalisme vastgesteld. Door bijkomende controles moet dit aangepakt worden. Door het extra toezicht kan de politie ook sneller verwittigd worden indien er zich problemen zouden voordoen.

 

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.