Vanaf 1 juli vaart DeWaterbus naar Fort Lillo en Liefkenshoek

DeWaterbus krijgt vanaf 1 juli twee extra haltes bij het noordelijke Scheldetraject: Lillo en Liefkenshoek. Werknemers van terminals en havenbedrijven, op zowel de linker- als rechteroever, hebben daarmee een waardevol vervoersalternatief van en naar het hoge noorden van de haven. 2 nieuwe schepen zorgen daarnaast voor een betrouwbare dienstverlening met een uitgebreide capaciteit van 140 tot 150 personen.

Gepost op 20/06/2019
60b626e9-00a2-450b-93aa-80a2f4b37bde

Lillo & Liefkenshoek

De halte Lillo is interessant voor heel wat medewerkers van havenbedrijven op de Scheldelaan langs de rechteroever. De overzetmogelijkheid biedt ook extra mogelijkheden voor pendelaars uit de omliggende gemeentes. De halte Liefkenshoek is dan weer belangrijk voor medewerkers in de Waaslandhaven. 

Nieuwe schepen

Vorige week werd al een nieuw schip gedoopt en dat vaart sindsdien op en af de Schelde. Tegen midden juli zou er een reserveschip bijkomen zodat de dienstverlening gegarandeerd blijft.

Aanpassing route Albertkanaal 

Vanaf nu kan u voor en na de werkuren tussen 7 en 9 uur en 16 en 18 uur gratis meevaren met DeWaterbus op het Albertkanaal. Daarnaast wijzigt vanaf juli de dienstregeling. Een kosten- en milieubesparing waarbij passagiers iedere 45 minuten een waterbus kunnen nemen, in plaats van iedere 30 minuten. De nieuwe situatie wordt voortdurend geëvalueerd.

Dienstregeling & tarieven

Zeven dagen per week vaart ieder half uur een Waterbus tegen 40 km/h over de Schelde. Ook tijdens het weekend bent u zo op een uurtje vanop het Steenplein in Lillo en vice versa. Die dienstregeling houdt ook rekening met de shiftwissels van havenwerknemers.

Het standaardtarief voor een enkele rit blijft 3 euro, een retourticket 5 euro. Voor een enkele havenoverzet van oever naar oever betaalt u 1 euro. Maand- en jaar abonnementen zijn ook verkrijgbaar en kunnen worden terugbetaald door uw werkgever. De fiets mag altijd gratis mee. U vindt meer informatie op de website van DeWaterbus.

 

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.