Vlot naar de AG Antwerp 10 Miles & Marathon

Zondag 28 april zakken duizenden lopers en hun supporters af naar Antwerpen voor de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Bent u één van hen? Lees dan op deze pagina hoe u het parcours vlot bereikt. U kan best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar Antwerpen komen. Komt u met de auto, dan raden we u aan om op één van de P+R's aan de rand van de stad over te stappen.

b7d2d99a-9ba2-4ae8-8da9-9f8f9314a37a

De AG Antwerp Marathon, Alpro Kids Run, AG Antwerp Short Run en de AG Antwerp 10 Miles starten allemaal op Linkeroever, op de Thonetlaan. De marathonlopers komen na meer dan 42 kilometer aan op de Grote Markt, op Rechteroever. Alle andere parcours eindigen op Linkeroever, aan de Charles De Costerlaan. U kan de multimodale routeplanner van Slim naar Antwerpen via computer of app gebruiken om het slimste reisadvies uit te stippelen.

Meer info over het parcours en de invalswegen kan u in de mobiliteitsfolder terugvinden.

Komt u te voet?

Linkeroever is vlot bereikbaar vanuit het centrum van Antwerpen via de Voetgangerstunnel (Sint-Anna). De tunnel is zondag voorbehouden voor voetgangers. Als het te druk wordt aan de ingang van de tunnel, maak dan zeker ook gebruik van de gratis veerdienst ter hoogte van het Steenplein.

Komt u met de step of fiets?

De fiets is het uitgelezen vervoersmiddel voor deelnemers en suppporters. Stippel uw route op voorhand uit met de handige Antwerpse fietskaart. Pendelen naar de locatie kan eenvoudig met de (deel)fiets of deelscooter. Komt u met een Velo-fiets, hou er dan rekening mee dat door het afsluiten van het parcours de bevoorrading of het leeghalen van de Velo-stations in de omgeving van de startzone belemmerd is.

Fietsen en steps zijn op zondag 28 april niet toegelaten in de Voetgangerstunnel van 9.30 tot 20 uur. Parkeer ze in de tijdelijke fietsenstallingen aan de ingang van de voetgangerstunnel, op het Steenplein, de Ernest Van Dijckkaai of op Linkeroever op het Frederik van Eedenplein. We raden het gebruik van de Fietstunnel (Beatrijslaan - De Gerlachekaai) af. Door de grote drukte zullen de wachttijden hier hoog oplopen. Te voet door de Voetgangerstunnel of met het veer geraakt u sneller op Linkeroever dan met de fiets door de Fietstunnel.

Komt u met het openbaar vervoer?

Trein

Stap uit in station Antwerpen-Centraal en wandel van daaruit over de Meir naar Linkeroever. U ontdekt meteen een stuk van het parcours en geniet van animatie. Om de Schelde over te steken, kan u kiezen tussen de Voetgangerstunnel of de veerboot aan het Steenplein. U kan ook de premetro lijn  ,  ,   of   nemen tot halte F. Van Eeden. Van daaruit kan u te voet verder naar de evenementenzone. Hou rekening met langere wachttijden door grote drukte voor de start van de 10 Miles.

Bezoekers vanuit Oost- en West-Vlaanderen kunnen afstappen in het station Antwerpen-Zuid. In Antwerpen-Zuid kan u tram   nemen naar de Groenplaats. U wandelt richting Steenplein en neemt de gratis veerboot of de Voetgangerstunnel naar Linkeroever. Opgelet, het weekend van de 10 miles rijden er geen treinen tussen Lokeren en Sint-Niklaas. Er rijdt ook geen rechtstreekse trein vanuit Heist-Op-Den-Berg. Kijk alle omleidingen na op de website van de NMBS of plan uw route met onze routeplanner.

In het weekend biedt de NMBS een speciaal weekendbiljet aan. Hiermee krijgt u een korting van 50% op uw treinticket. Per betalende reiziger reizen 4 kinderen onder de 12 jaar gratis mee.

Tram

De start en aankomst van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon is vlot bereikbaar met tram  ,  ,   of   naar halte Halewijn of F. Van Eeden. Meer informatie over de dienstregeling en de reisweg vindt u hier.

Tussen 16 en 20 uur worden haltes Halewijn en Groenplaats afgesloten richting Station Antwerpen-Centraal wegens grote drukte, net als halte Van Eeden richting Linkeroever. Tramlijn   rijdt tussen 9 en 19 uur niet via de Volkstraat en Bolivarplaats. Tramlijn   rijdt niet via de Amerikalei en Bolivarplaats. Er loopt een omleiding via de Brederodestraat, De Vrièrestraat en Geuzenstraat met vervanghaltes Broedermin en Bestorming. Bekijk alle info op de website van De Lijn.

Koop voor u op de bus of de tram stapt een M-ticket via de app van De Lijn. Een M-ticket kost €1,8 en is 1 uur geldig. Of SMS “DL” naar 4884. U ontvangt een bevestiging en een sms-ticket. Dit SMS-ticket is 1 uur geldig op alle trams en bussen van De Lijn en kost €2,15.

Komt u met de boot?

Van het centrum kan u snel en gemakkelijk naar de start-en aankomstzone op Linkeroever met het Sint-Annaveer. Het veer is gratis en vaart tussen 8 en 20 uur vanaf het Steenplein. Meer informatie over het Sint-Annaveer vindt u hier. Om vlot uit te varen, zijn fietsen en steps niet toegelaten aan boord. Parkeer ze in de tijdelijke fietsenstallingen op het Steenplein, de Ernest Van Dijckkaai, aan de Voetgangerstunnel of op Linkeroever op het Frederik van Eedenplein.

Neem DeWaterbus naar het Steenplein of het Zaha Hadidplein in Antwerpen. Of combineer het traject met de veerdiensten Hoboken-Kruibeke en Bazel-Hemiksem. Een ritje heen en terug kost € 5 en is te koop aan boord van DeWaterbus. Uw fiets mag gratis mee aan boord. Meer informatie over DeWaterbus vindt u hier.

Komt u met de auto?

Tussen 9 en 19 uur is de zone tussen de Leien en de Kaaien autoluw. Laat uw auto dus achter op een gratis Park and Ride en neem de tram tot op Linkeroever. Afstappen doet u best aan halte Halewijn of F. Van Eeden. Meer informatie over de P+R's en de overstapmogelijkheden. Komt u enkel  passagiers afzetten? Doe dit dan aan de Halewijnlaan op Linkeroever vanwaar zij te voet verder kunnen.

Wie zich parkeert op één van de negen Park and Rides in en rond Antwerpen kan dankzij een tijdelijke actie één gratis m-ticket van De Lijn per dag krijgen. U vraagt het ticket aan via de 4411-app van Be-Mobile en rijdt vervolgens gratis verder. Of neem vanaf de P+R de (Velo-) fiets en rij zo naar de startzone. Stippel uw route uit via de website van Fietsnet

U kan ook gebruikmaken van Park and Bike Beatrijslaan en Vogelzanglaan. Neem vanaf de P+B de (Velo-) fiets en rij zo naar de Kaaien. Parkeer daar uw fiets in een van de fietsenstallingen en neem de boot of de Voetgangerstunnel om over te steken naar Linkeroever. Stippel uw route uit via de website van Fietsnet

Komt u met een autocar?

Maak met uw autocar voor bezoekers van de 10 miles gebruik van de drop-off zone en parking aan de Gloriantlaan. Maak met uw toeristenbus gebruik van de drop-off zones in de Van Straelenstraat, aan de hoek van Koningin Astridplein/Carnotstraat of in de Lange Gasthuisstraat. U kan parkeren aan de Panamaloods in de Siberiastraat

Woont of werkt u in de buurt?

Om alles in goede banen te leiden en de veiligheid voor de bezoekers te garanderen, zijn bepaalde zones tijdens de opbouw, afbraak en het evenement zelf autovrij of geldt er een parkeerverbod. Enkele straten met aangepaste parkeermogelijkheden vindt u op de online tool.

 • Tussen 9 en 19 uur is de zone tussen de Leien en de Kaaien autoluw. 
 • Op het parcours zelf is geen verkeer toegelaten. Tijdens de Marathon is het, waar mogelijk, toegelaten het parcours te kruisen. Tijdens de AG Antwerp 10 Miles is dat niet mogelijk.
 • Het parcours van de AG Antwerp 10 Miles en de Marathon loopt door 4 tunnels: 
  • Waaslandtunnel: afgesloten van 8 tot 19.30 uur.
  • Jan De Vostunnel: afgesloten van 11.30 tot 18.30 uur (enkel stadinwaarts)
  • Bolivartunnel: afgesloten van 12 tot 18.30 uur (enkel stadinwaarts)
  • Kennedytunnel: afgesloten van 12.30 tot 18 uur (enkel richting Nederland)
   • Tijdens de afsluiting van de Kennedytunnel is de Liefkenshoektunnel richting Nederland tolvrij.

Meer informatie over verkeersvrije straten of parkeerverboden vindt u terug in de bewonersbrieven:
Berchem - Borgerhout - Deurne - Kaaien - Linkeroever - Hoboken - Wilrijk

 

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.