Zo geraakt u vlot op de Sinksenfoor in Antwerpen

De Sinksenfoor gaat dit jaar voor de vijfde keer door op Spoor Oost. De kermis begint op zaterdag 8 juni 2019 en u kan er van meer dan 150 attracties genieten tot en met zondag 7 juli. De locatie Spoor Oost is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Wie met de auto komt, houdt beter rekening met het beperkte aantal parkeerplaatsen. De meeste daarvan zijn ook betalend. Bij evenementen in het Sportpaleis en de Lotto-Arena kan het druk zijn rond Spoor Oost.

bc8f505e-3ebd-45fc-b4ce-952ac408038d

U komt naar de Sinksenfoor best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Gebruik de multimodale routeplanner op onze website of app om het slimste reisadvies uit te stippelen.

Komt u met de fiets?

Spoor Oost is vlot bereikbaar met de fiets. U kan bijvoorbeeld gebruik maken van de fietsinfrastructuur langs de Noordersingel en de nieuwe onderdoorgang onder de aansluiting met de E313. Stippel uw route op voorhand uit met de handige Antwerpse fietskaart. Pendelen naar Spoor Oost kan eenvoudig met de (deel)fiets of deelscooter.

Nabij de ingangen Noord en Zuid zorgen 750 fietsenstallingen voor een veilige stalplaats. In de nabijheid van ingang Noord ligt ook het Velo-station Eendracht.

Komt u met het openbaar vervoer?

Trein

Stap uit in station Antwerpen-Centraal en neem in premetrostation Astrid tram  ,  ,   of   tot aan halte Schijnpoort. Van daaruit ziet u ingang Noord wanneer u uit het station komt.

In het weekend biedt de NMBS een speciaal weekendbiljet aan. Hiermee krijgt u een korting van 50% op uw treinticket. Per betalende reiziger reizen 4 kinderen onder de 12 jaar gratis mee.

Tram en bus

Spoor Oost ligt op wandelafstand van de haltes Schijnpoort (tram  ,  ,  ,   en   en bus   en  ) en Hof Ter Lo/Statielei (tram   en bus   en  ). De laatste trams vanaf de Sinksenfoor vertrekken tussen middernacht en 1 uur.

Koop voor u op de bus of de tram stapt een M-ticket via de app van De Lijn. Een M-ticket kost €1,80 en is 1 uur geldig. Of SMS “DL” naar 4884. U ontvangt een bevestiging en een sms-ticket. Dit SMS-ticket is 1 uur geldig op alle trams en bussen van De Lijn en kost €2,15. Plan uw route op hun website.

Komt u met de boot?

Neem DeWaterbus vanuit Wijnegem rechtstreeks naar de halte aan de Fietsbrug IJzerlaan. Dat bespaart u ook ineens een ritje op de boomstammetjes. Van daaruit fietst u op 5 minuten naar Spoor Oost. Een tochtje heen en terug kost € 5 en is te koop aan boord van DeWaterbus. Meer informatie over DeWaterbus vindt u hier.

Komt u met de auto?

De evenementzone ligt in de lage-emissiezone van Antwerpen. Komt u met de wagen naar de Sinskenfoor dan kan u het best gratis parkeren aan de rand van de stad op de P+R's. Vanaf daar gaat het met de tram vlot naar de Sinskenfoor. Onderstaande P+R’s zorgen voor een rechtstreekse verbinding met halte Schijnpoort. Meer informatie over de P+R's en de overstapmogelijkheden.

   Hoboken - P+R Merksem  

   P+R Merksem - P+R Melsele

   P+R Linkeroever - P+R Bosuil 

   P+R Olympiade - P+R Luchtbal

   P+R Linkeroever - P+R Wommelgem (overstappen aan halte Astrid)

   P+R Linkeroever - P+R Boechout (overstappen aan halte Diamant)

In de woonwijken rond Spoor Oost tussen de Slachthuislaan, Park Spoor Noord en de Pothoekstraat wordt het betalend parkeren tijdens de duur van de Sinksenfoor uitgebreid tot 22 uur, ook op zon- en feestdagen. De exacte zone vindt u in deze infobrief. Parkeer hier liever niet en hou deze plaatsen vrij voor de bewoners. Aan de Noordersingel 15 is ook een autoparking voorzien, die aangeduid staat met wegwijzers. Op de Noordersingel zelf geldt sinds dit jaar ook altijd betalend parkeren.

Ingangen

U kan de Sinksenfoor via 3 ingangen bereiken:

  • Ingang Noord aan de hoek Schijnpoortweg-Noordersingel is de hoofdingang. Deze ingang heeft twee fietsenstallingen.
  • Ingang Oost ligt op de Noordersingel zelf, en komt uit centraal op het terrein. Tegenover deze ingang ligt een  autoparking. Aan deze ingang zijn een taxistandplaats en enkele parkeerplaatsen voor mensen met een beperking voorzien.
  • Ingang Zuid ligt aan de Buurtspoorweglei en heeft een fietsenstalling.

Woont u in de buurt?

Hier vindt u de infobrief terug met alle bewonersinformatie over de Sinksenfoor. Op de website van stad Antwerpen vindt u meer informatie over het evenement zelf.

 

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.