Wat doen we?

In en rond Antwerpen zijn er heel wat wegenwerken aan de gang. Denk maar aan de Noorderlijn, de werken voor Oosterweel Linkeroever op de E17, aan de Theunisbrug of op de Plantin en Moretuslei. Slim naar Antwerpen brengt alle wegenwerken met grote verkeersimpact in kaart, ongeacht welke partner ze uitvoert.

Natuurlijk blijft de stad steeds bereikbaar, maar afhankelijk van wanneer en waarom u in de stad moet zijn, kan het ene vervoersmiddel al slimmer zijn dan het andere. Slim naar Antwerpen helpt u op weg om op een veilige, slimme en vlottere manier naar de stad te komen.

Slim naar de stad

Naar de stad, dat kan op allerlei manieren. Natuurlijk bent u welkom met de auto, maar misschien is parkeren op een P+R en overstappen op de tram wel sneller? Als u op minder dan 15 kilometer van uw werk woont, dan is de elektrische fiets een sportief alternatief. Uw plooifiets? Die kan gratis mee op de trein! En wist u dat wij particulieren tot 250 euro korting geven voor de aankoop van een nieuwe (e-)fiets? Op deze website ontdekt u alle mobiliteitsoplossingen om u aangenaam en vlot te verplaatsen in en rond de stad. En niet onbelangrijk: mobiliteit stopt niet aan de stadsgrens. Daarom zijn wij ook actief bij onze buurgemeenten en willen we ook onze buren verleiden tot slim verplaatsingsgedrag tijdens de spits.  

Slim naar het werk

Bent u ondernemer in Antwerpen? Dan brengen de wegenwerken ongetwijfeld heel wat vragen met zich mee. Met welke impact moet u rekening houden, hoe geraken werknemers op het werk of klanten naar de zaak? En hoe komen leveringen vlot op hun bestemming?

Slim naar Antwerpen begeleidt werkgevers vanaf 20 werknemers bij het uitwerken van een sterk bedrijfsvervoersplan. Ervaren bereikbaarheidsadviseurs geven bedrijven mobiliteitsadvies op maat om zo hun werknemers aan te moedigen vaker met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen. Werkgevers die deel uitmaken van de werkgeversaanpak van Slim naar Antwerpen, kunnen gebruikmaken van o.a. een proefaanbod alternatieve vervoersmiddelen, een mobiliteitsgids op maat, enz…  Ontdek het allemaal hier.

Slimme routeplanner

Plan uw route met onze unieke routeplanner. Deze houdt rekening met wegenwerken en omleidingen op uw traject. De beste, snelste en slimste route zal steeds vooropgesteld worden. Wanneer een route toch langs wegenwerken of andere infrastructuurwerken loopt, wordt er rekening gehouden met mogelijke vertragingen en wordt dit meegenomen in het routevoorstel. Verder houdt de routeplanner ook rekening met de lage-emissiezone: als een voorgesteld traject door de LEZ loopt, geeft hij automatisch een waarschuwing in het routevoorstel.