Ontspannen aankomen op het werk via de Park and Ride

Kristof Van den Lemmer is 26 en werkt in hartje Antwerpen. Sinds kort heeft hij een bedrijfsauto, maar die zet hij liefst aan een Park and Ride (P+R). Van daar geraakt hij immers het snelst en zonder zorgen tot in het centrum.

Gepost op 09/05/2018
Frederik Beyens

Het openbaar vervoer, een goede gewoonte

“Al in de middelbare school ging ik met de bus naar school. Ik woonde toen in Kapellen en ging van daar ook met de bus naar Antwerpen. Op een bepaald moment zijn de lijnen veranderd en was het voor mij gemakkelijker om met de auto tot aan de P+R in Merksem te rijden. Van daar was ik op ongeveer 25 minuten met de tram in het centrum."

"Nu woon ik met mijn vriendin in Melsele en gebruik ik de P+R op Linkeroever. Ik zou ook met de tram uit Melsele kunnen vertrekken, maar vanuit P+R Linkeroever rijden er meer trams. Daardoor kan ik ’s avonds aan de Groenplaats op de eerste tram stappen die passeert om mij terug naar huis te brengen. De rit tussen de P+R van Linkeroever en de Groenplaats duurt maar 10 minuutjes."

"Met de auto tot aan mijn werk in het centrum rijden heb ik eigenlijk nooit overwogen. Ik denk dat ik zowel vanuit Kapellen als vanuit Melsele veel sneller in het centrum geraak via de P+R, zeker tijdens de spitsuren."

"Van mijn werkgever kreeg ik eerder al een Lijnabonnement om de auto met het openbaar vervoer te kunnen combineren. Toen ik een bedrijfswagen kreeg, heb ik dat abonnement mogen behouden. Er is wel parking aan mijn kantoor, maar niet genoeg voor alle werknemers. Dus mijn werkgever heeft er ook belang bij dat niet iedereen met de auto tot aan het werk rijdt.”

Plaats genoeg en een groot gebruiksgemak

“Zowel op Linkeroever als in Merksem heb ik nog nooit problemen gehad om mijn auto kwijt te geraken, de parkings zijn erg groot. Ik hoef niet speciaal vroeg te arriveren of zo. De parkings zijn ook gratis, dus je hoeft ’s ochtends niet te denken aan voldoende kleingeld of je parkeerabonnement. En als je de straat oversteekt, sta je meteen aan de halte. Dat gaat allemaal heel gemakkelijk."

"Als je tijdens de spits door het centrum moet, is dat toch veel stresserender: de werken, de verkeerslichten, de drukte, en dan nog zoeken naar een parkeerplaats,… Met de tram kom je op een ontspannen manier aan op het werk. Je weet dat je auto veilig staat en moet je verder alleen maar laten rijden."

"Zelfs als de trams eens niet zouden rijden, dan zou ik via de Voetgangerstunnel nog vrij vlot te voet op het werk geraken.”

Ook in de vrije tijd

“In het weekend, als we naar de stad of het Sportpaleis of zo moeten, doen we het op dezelfde manier. We nemen in elk geval de tram naar de stad."

"Nu ik dichter bij de stad woon, wil ik zelfs eens proberen om helemaal met de fiets naar het werk te komen. Vanuit Kapellen vond ik dat niet zo vanzelfsprekend. Maar vanuit Melsele zou ik er op een halfuurtje moeten geraken.”