Vraag een fietskorting en vermijd de file

Hebt u al ingetekend op de fietskorting van Slim naar Antwerpen? Wie op dit moment met de auto naar het werk gaat, door het Antwerpse hindergebied rijdt en minstens 2 dagen per week overschakelt op de fiets, krijgt van Antwerpen een duwtje in de rug. Als uw werkgever partner is van Slim naar Antwerpen, kan u daar nog een extra voordeel bovenop krijgen.

Gepost op 30/05/2018
Frederik Beyens

Peter en Annick hebben geen last meer van de wegenwerken

Bekijk de precieze voorwaarden en procedure om van de korting te kunnen genieten. Of lees eerst het verhaal van Peter en Annick, die een jaar geleden intekenden op de fietskorting. Hun auto blijft voortaan op de oprit staan.

300 euro uitgespaard

  • Annick Suykerbuyk
  • Woonplaats: Merksem – werkplaats: Antwerpen centrum
  • Fietsafstand: 6 km
  • Koos de korting voor voltijdse fietsers

“Sinds een half jaar fiets ik naar het werk en ik vind dat schitterend. Tevoren kwam ik alle dagen met de auto. Nu ik een elektrische fiets heb, blijft die op de oprit staan. Ik vertrek thuis en weet dat ik 20 minuten later op mijn werk sta. Met de auto weet ik absoluut niet wanneer ik aankom."

"Ik hoorde van mijn fietswinkelier over de fietskorting. Op de website van Slim naar Antwerpen vond ik vlot alle info die ik nodig had en kon ik me makkelijk registreren. Je krijgt meteen een korting bij de aankoop van je fiets. Als je zoals ik alle dagen naar het werk fietst, krijg je na een jaar nog eens 25 euro. Bovendien heb ik ook mijn werkgever overtuigd om partner te worden van Slim naar Antwerpen en in te zetten op de fietskorting. In totaal spaar ik nu wel 300 euro uit."

"De app werkte voor mij goed. Als er al eens een rit niet was geregistreerd, werd dat vlot opgelost. Het is ook leuk om in de app bij te houden hoeveel je al gereden hebt, hoewel ik daar nu minder naar kijk dan in het begin."

"De fietsbrug, de fietslift op de Italiëlei, de brede fietspaden die overal aangelegd worden… Ik vind het echt een stuk aangenamer en veiliger dan vroeger om naar de stad te fietsen. De e-bike maakt het ook haalbaarder om elke dag de fiets te nemen."

"Kortom: fietsen naar het werk is prettig, gezond en dankzij de fietskorting ook voordelig. En de kers op de taart: ook mijn man heeft nu een elektrische fiets gekocht waarmee hij naar zijn werk rijdt. Fietsen blijkt besmettelijk te zijn!”

Een stimulans om toch weer een fiets aan te schaffen

  • Peter Van de Vyver
  • Woonplaats: Beveren-Waas – werkplaats: Antwerpse haven
  • Woon-werkafstand: 22 km
  • Koos de korting voor deeltijdse fietsers (2 dagen per week)

“Ik heb vroeger al eens een paar jaar met de fiets gependeld, maar toen ik een nieuwe wagen kocht ben ik opnieuw overgeschakeld naar de auto. Toen las ik over de fietskorting in de krant. Dat was een mooie stimulans om mij toch weer een fiets aan te schaffen. Dit keer een elektrische."

"Van Beveren-Waas naar mijn werk aan de Polderdijkweg in de haven fiets ik een uur. Tijdens de spits doe ik met de auto over datzelfde traject anderhalf tot 2 uur."

"Ik heb mijn werkgever warm gemaakt om ook mee te doen en krijg daardoor nog extra korting. De fietskorting was in ons bedrijf een succes. In de Ring-Ring app zie ik verschillende collega’s naar het werk fietsen. Eén collega komt zelfs met een snelle e-bike vanuit Lokeren."

"Ik heb gekozen voor de formule waarbij ik 2 keer per week naar het werk fiets, omdat ik deeltijds werk. In de realiteit fiets ik meer. Eén keer heb ik het nog eens met de auto geprobeerd, maar toen stond ik 2 uur in de file."

"Ik fiets door weer en wind. Door de elektrische fiets is het ook een stuk minder vermoeiend. Vroeger met mijn gewone fiets keek ik al wel eens op tegen het laatste dorp, maar daar heb ik nu geen last meer van.”

Ook voor wie al een fiets heeft

Met de fietskorting kan u niet alleen een korting krijgen op de aankoop van een nieuwe fiets, u kan er ook een onderhoud mee betalen van uw bestaande fiets. U hoeft dus geen nieuwe fiets te kopen. Lees snel alle details over de fietskorting.

 

Op de hoogte blijven van de laatste tips rond slimme mobiliteit? Schrijf u dan snel in op onze nieuwsbrief.