DeWaterbus

Waar vaart DeWaterbus?

U kan in Hemiksem en Hoboken DeWaterbus nemen in de richting van het Steenplein in het centrum van de stad. Na een stop op Linkeroever vaart u rechtstreeks naar het hart van de haven. Vanuit Wijnegem kan u over het Albertkanaal DeWaterbus naar het Havenhuis nemen.

Aan de haltes van DeWaterbus hebt u telkens de mogelijkheid om over te stappen op verschillende andere vervoersmiddelen of verder te rijden met de fiets.

Bekijk via deze link de kaart in groot formaat.

Wanneer vaart DeWaterbus?

Elk half uur vertrekt een boot op de noordelijke route, van het Steenplein naar Kallosluis. De eerste boot vertrekt al om 5 uur ’s ochtends. De laatste boot vertrekt om 22.30 uur aan Kallosluis richting stad. Op die manier kan ook wie erg vroeg of erg laat werkt, gebruikmaken van deze handige verbinding.

Tussen 6.30 en 20 uur op weekdagen vaart er elk halfuur een boot op de zuidelijke route tussen Hemiksem en het Steenplein.

In Wijnegem vertrekt de eerste lijn naar het Havenhuis om 6.15 uur.

Check zeker www.dewaterbus.be voor een volledig overzicht van de meest actuele vertrektijden.

Hoeveel kost DeWaterbus?

U kan een apart ticket kopen voor de noordelijke, zuidelijke of oostelijke route, telkens voor 3 € (retourticket 5 €). Kinderen tot en met 5 jaar reizen gratis. Jongeren tot en met 24 jaar, mindervaliden en 65-plussers krijgen korting. Voor uw fiets hoeft u niet te betalen.

Er zijn ook abonnementen, voordelige tarieven voor groepen en 10-rittenkaarten. U vindt die terug op de website van DeWaterbus. 

Altijd op de hoogte blijven?

Download de app van DeWaterbus in de app store op uw gsm. Zo blijft u op de hoogte van:

  • Actuele reisinformatie
  • Informatie over het vaartraject
  • Tarieven
  • Algemene ontwikkelingen

Geen files op de Schelde

"Het is eigenlijk verwonderlijk dat we de Schelde nu pas ontdekken voor personenvervoer. Er is nooit file. Het is leuk varen. En voor de prijs moet je het in elk geval niet laten: een enkele rit kost 3 euro, heen en terug betaal je 5 euro. Voor die prijs heb je zelfs geen parkingticket als je een dagje Antwerpen doet."

Lees hier het verhaal van Luc