Aanleg rotonde Ternesselei

  • Omleiding lokaal verkeer
  • Doorgang onderbroken

Vanaf: 03 Februari 2019

Tot: 30 Augustus 2019

Type: Heraanleg

Situatie: Kruispunt volledig afgesloten

De werken bestaan uit twee grote onderdelen: aanpassingen aan de nutsleidingen en de aanleg van een rotonde. 

Hinder en omleidingen

De werken aan de nutsleidingen bestaan uit 4 fasen. Op 4 februari starten de nutsmaatschappijen en de aannemer met de eerste fase van de werkzaamheden. Vanaf fase 2 zal het kruispunt volledig worden afgesloten.

Fase 1: 4 tot en met 17 februari (afgelopen)

Fase 2: van 18 februari tot en met 19 april (afgelopen)

Fase 3: van 1 tot en met 19 april (afgelopen)

Fase 4: van 23 april tot en met 7 mei (afgelopen)

Fase 5: vanaf augustus 2019

De Van Tichelenlei is enkelrichting vanaf de Kandonklaan. De Immerseelstraat is enkel toegankelijk via de omleiding, niet via het kruispunt. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer loopt via de Draaiboomstraat en de Autolei. Fietsers en voetgangers kunnen altijd door de werf. 

Verkeer van en naar het centrum volgt vanaf 6 augustus de omleiding langs de Herentalsebaan; verkeer van en naar de industriezone Noord volgt de omleiding via de Uilenbaan. 

Waarom deze werken?

Het kruispunt aan de Nijverheidsstraat, de Ternesselei en de Van Tichelenlei kent enkele pijnpunten die de veiligheid van de weggebruikers in gevaar brengt. Na een uitgebreide studie van de verkeerssituatie besliste de gemeente Wommelgem om er een rondpunt aan te leggen. 

Meer informatie

U vindt steeds de meest recente informatie op de website van Wommelgem. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief door uw e-mailadres en straatnaam door te mailen naar rotonde@wommelgem.be