Aanleg rotonde Ternesselei

  • Omleiding lokaal verkeer
  • Doorgang onderbroken

Vanaf: 03 Februari 2019

Tot: 30 Augustus 2019

Type: Heraanleg

Situatie: Kruispunt volledig afgesloten

De werken bestaan uit twee grote onderdelen: aanpassingen aan de nutsleidingen en de aanleg van een rotonde. 

Hinder en omleidingen

De werken aan de nutsleidingen bestaan uit 4 fasen. Op 4 februari starten de nutsmaatschappijen en de aannemer met de eerste fase van de werkzaamheden. Vanaf fase 2 zal het kruispunt volledig worden afgesloten.

Fase 1: 4 tot en met 17 februari (afgelopen)

Tijdens deze fase worden de leidingen in de berm aan de kant van de huizen in de Van Tichelenlei geplaatst. De Van Tichelenlei is enkelrichting vanaf de Kandonklaan. De Immerseelstraat is enkel toegankelijk via de omleiding, niet via het kruispunt. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer loopt via de Draaiboomstraat en de Autolei. Fietsers en voetgangers kunnen altijd door de werf.

Fase 2: van 18 februari tot en met 19 april

Vanaf fase 2 is het kruispunt volledig afgesloten zodat er leidingen kunnen worden aangelegd en gekoppeld. De omleiding loopt via de Herentalsebaan voor het centrum en via de Uilenbaan naar de industriezone. Fietsers kunnen voorbij de werken op een brede strook. Daarnaast worden loopbruggen aangelegd waar nodig. Iedereen met een speed pedelec of bromfiets klasse B moet de omleiding volgen of even afstappen en de werfzone doorkruisen.

Bus 421 volgt een omleiding via de Doornaardstraat. 

Fase 3: van 1 tot en met 19 april

In fase 3 wordt er een kabel getrokken in de rijbaan van de Immerseelstraat. De straat is dan nog steeds beperkt bereikbaar voor bewoners. Het plaatselijk verkeer kan via de carpool parking aan de rotonde van Wommelgem de straat bereiken. Bestemmingsverkeer voor de industrie moet via de Draaiboomstraat. Voor fietsers die gebruik maken van de fietsostrade wordt er een oplossing uitgewerkt. Meer informatie volgt.

Fase 4: van 23 april tot en met 7 mei

In fase 4 wordt er een gascabine geplaatst op de hoek van de Immerseelstraat. Ook in deze fase is de Immerseelstraat enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Volgende fases: vanaf augustus 2019

De impact is vergelijkbaar met fase 2. Meer informatie volgt

Waarom deze werken?

Het kruispunt aan de Nijverheidsstraat, de Ternesselei en de Van Tichelenlei kent enkele pijnpunten die de veiligheid van de weggebruikers in gevaar brengt. Na een uitgebreide studie van de verkeerssituatie besliste de gemeente Wommelgem om er een rondpunt aan te leggen. 

Meer informatie

U vindt steeds de meest recente informatie op de website van Wommelgem. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief door uw e-mailadres en straatnaam door te mailen naar rotonde@wommelgem.be. Op 11 februari is er een infomarkt voor geïnteresseerden.