Verkeer tijdelijk op 1 rijstrook op brug Blancefloerlaan

  • Moeilijke doorgang

Vanaf: 17 Maart 2019

Tot: 02 Mei 2019

Type: Wegenwerken

Situatie: Verkeer tijdelijk op 1 rijstrook op brug Blancefloerlaan

Vanaf 18 maart worden de steunpunten aan de onderkant van het viaduct van de N70 over de R1 vernieuwt door de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer

Hinder en Omleidingen

Tijdens de werken kan het verkeer over de brug blijven rijden, zij het over één rijstrook in elke richting en aan een maximumsnelheid van 30 km/u.  

De bussen en trams van De Lijn ondervinden geen hinder door de werkzaamheden. De trambedding blijft beschikbaar en de bussen zullen tijdens de werkzaamheden over de trambedding rijden. 

Waarom deze werken?

Vooraleer de Oosterweelwerken op de R1 van start kunnen gaan, voert de aannemer renovatiewerken uit aan de onderkant van de brug over de R1. De oplegblokken worden preventief vernieuwd zodat de bijkomende belasting in de toekomstige situatie na de werken geen risico’s vormt voor de stabiliteit van de brug.  

Om de oplegtoestellen te vervangen zal de brug enkele millimeters opgetild worden zodat de aannemer deze kan vervangen. Om de horizontale belasting op de brug te beperken zal het verkeer slechts over 1 rijstrook tegen een verminderde maximumsnelheid van 30 km per uur worden toegelaten.

Meer informatie

Meer informatie over de werken voor Oosterweel op Linkeroever kan u hier terugvinden.