Cadixwijk - heraanleg binnenstraten

  • Moeilijke doorgang

Vanaf: 17 Februari 2019

Tot: zomer 2020

Type: Nutswerken en wegenwerken

Situatie: Voetpaden en parkeerstrook lokaal afgesloten.

Vanaf 18 februari 2019 werken de eerste voorbereidende nutswerken voor de heraanleg van de binnenstraten in de Cadixwijk (de Rigastraat, de Cadixstraat, de Genuastraat en de Kempischdok-Westkaai). Vanaf juni volgt de definitieve heraanleg van de binnenstraten. De werken lopen tot de zomer van 2020. 

Hinder en omleidingen

Voorbereidende nutswerken vanaf 18 februari

Op 18 februari start de aannemer met de voorbereidende nutswerken in de Rigastraat, de Cadixstraat en het westelijk deel van de Kempischdok-Westkaai (van de August Michielsstraat tot juist ten noorden van de Cadixstraat). Hiervoor moeten de voetpaden en de aangrenzende parkeerstroken lokaal afgesloten worden. Waar nodig worden toegangsbruggen voorzien naar de aangrenzende gebouwen.

Definitieve heraanleg vanaf midden 2019

Na de nutswerken volgt de definitieve heraanleg van de binnenstraten. De heraanleg voorziet een gescheiden rioleringsstelsel, een rijweg voor dubbelrichtingsverkeer, comfortstroken voor fietsers, parkeerplaatsen en extra groen met boom-en plantvakken. 

De definitieve heraanleg gebeurt in 2 fases: 

  • Fase 1: heraanleg Cadixstraat , de Rigastraat en aansluitend de Genuastraat, telkens tussen de Napelsstraat en de Kempischdok-Westkaai. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemcondities eindigen de werken begin oktober 2019. 
  • Fase 2: heraanleg Kempischdok-Westkaai, de Cadixstraat en de Rigastraat (het gedeelte naar de Binnenvaartstraat) vanaf najaar 2019.

De werken eindigen tegen de zomer van 2020.

Meer informatie

Voor alle vragen over de nutswerken of de heraanleg van de binnenstraten kan u terecht bij AG VESPA via info@vespa.antwerpen.be. Meer informatie over het stadsproject Cadixwijk vindt u op de onze website (subpagina 'binnenstraten').