Vernieuwing op- en afrittencomplex Kanaaldok op R2

  • Doorgang onderbroken

Vanaf: 02 Juni 2019

Tot: Einde augustus 2019

Type: Heraanleg

Situatie: Op- en afritten tijdelijk afgesloten

Deze zomer wordt het wegdek van het op- en afrittencomplex Kanaaldok B1/B2 op de R2 vernieuwd. De werken starten 3 juni en duren naar verwachting tot einde augustus 2019.

Hinder en omleidingen

Fase 1: 3 juni – 14 juli 2019

Vanaf 3 juni zijn de op- en afrit aan de zuidzijde afgesloten: 

  • Het verkeer dat van de Frans Tijsmanstunnel komt en naar de N180 wil, neemt afrit Stabroek op de A12 en komt op die manier op de N180 Antwerpsebaan/Kruisweg terecht.
  • Verkeer dat normaal via oprit Kanaaldok naar de R2 en A12 rijdt, volgt de omleiding in de andere richting via de N180 Kruisweg/Antwerpsebaan en oprit Stabroek.
  • Tijdens de werken aan het fietspad is er altijd een veilige doorgang voor fietsers.

Fase 2: eind juni – eind augustus 2019

Vanaf 25 juni is de oprit aan de noordzijde afgesloten:

  • Verkeer naar de Tijsmanstunnel rijdt via de N180 Kruisweg/Antwerpsebaan naar de oprit Stabroek op de A12 en vervolgt via de verkeerswisselaar haar weg naar de R2 en de Frans Tijsmanstunnel.

  • Tijdens het bouwverlof van 15 tot 28 juli wordt er niet gewerkt en zijn alle op- en afritten open voor het verkeer.

Vanaf 29 juli zijn op- en afrit aan de noordzijde afgesloten:

  • Verkeer naar de Tijsmanstunnel rijdt via de N180 Kruisweg/Antwerpsebaan naar de oprit Stabroek op de A12 en vervolgt via de verkeerswisselaar haar weg naar de R2 en de Frans Tijsmanstunnel.
  • Verkeer komende van de A12 neemt afrit 13 Stabroek en vervolgt de weg via de N180 Antwerpsebaan/Kruisweg.
  • De fietsbus blijft steeds rijden en de halte blijft ook bereikbaar. Tijdens de werken wordt er voor de fietsbus een tijdelijke aparte rijbaan voorzien. 

Doorlopend: enkele weekends

In het weekend van Pinksteren (8-10 juni) wordt gewerkt aan de riooldeksels in de Frans Tijsmanstunnel. De tunnelkoker richting Gent is dan volledig afgesloten van vrijdagavond (ca. 20 uur) tot dinsdagochtend (ca. 5 uur). Het verkeer in de richting van Gent rijdt om via de Noorderlaan en Scheldelaan. Het verkeer richting Antwerpen ondervindt geen hinder van deze werken.

In het eerste weekend van juli (5 tot 7 juli) worden er herstellingswerken uitgevoerd op de R2. Verkeer op de R2 kan blijven doorrijden, maar moet er in de richting van Gent plaatselijk over één of twee rijstroken passeren.

Ook zullen nog twee weekends in augustus nodig zijn om herstellingswerken uit te voeren. De precieze datums hiervan zijn nog te bepalen.

Waarom deze werken?

Deze zomer wordt het wegdek van het op- en afrittencomplex Kanaaldok B1/B2 op de R2 vernieuwd. Dit zijn de op- en afritten tussen de Frans Tijsmanstunnel en de verkeerswisselaar met de A12. Daarnaast komt er een nieuwe toegang tot de weegbrug voor vrachtwagens en een vernieuwd fietspad langs de oprit in de richting van de A12, tussen de R2 en Lillobrug.

Meer informatie

U vindt steeds de meest recente informatie op de website van AWV. Daar kan u zich ook inschrijven op de nieuwsbrief.