Fiets- en voetpaden Schotensesteenweg

  • Doorgang onderbroken
  • Omleiding doorgaand verkeer

Vanaf: 15 Augustus 2018

Tot: 31 Maart 2019

Type: Heraanleg

Situatie: Schotensesteenweg afgesloten

De voet- en fietspaden worden vernieuwd en ter hoogte van de Ertbruggelaan komt er een vernieuwd verkeersplateau. Ter hoogte van de Ivan Maquinaylei en de Jozef Van Poppelstraat komen eveneens verkeersplateaus. Verder komt er een uitstulping ter hoogte van de Koningsarendlaan.

Hinder en omleidingen

Fase 1 (afgelopen): 16 augustus tot en met 24 oktober 2018

De Schotensesteenweg is afgesloten tussen de Ruggeveldlaan en het kruispunt van de Koningsarendlaan van 16 augustus tot en met 24 oktober. De aansluiting naar het kruispunt van de Schotensesteenweg en de Ivan Maquinaylei wordt hierbij ook afgesloten. Tijdens een eerste fase (+/- 4 weken) wordt de even kant heraangelegd, nadien de oneven kant. Bewoners kunnen hun woning bereiken via daarvoor voorziene loopbruggen. 

Omrijden kan via de Ruggeveldlaan.

Fase 2 (afgelopen): 18 oktober tot en met 21 december 2018

De weg wordt volledig afgesloten tussen de Koningsarendlaan en de Ertbruggenelaan. Woningen blijven steeds toegankelijk. Garages zullen tijdelijk niet gebruikt kunnen worden. Omrijden kan via de Ruggeveldlaan. Voetgangers en fietsers kunnen steeds door aan de zijde waar niet gewerkt wordt.

Fase 3: 7 januari tot en met 1 april 2019

De Schotensesteenweg is afgesloten voor autoverkeer tussen het kruispunt met de Ertbruggelaan en de Jozef Van Poppelstraat. Omrijden kan via de Ruggeveldlaan. Fietsers en voetgangers kunnen altijd door. Tot en met 18 februari wordt er aan de oneven kant gewerkt, daarna aan de even kant. Woningen blijven bereikbaar met een loopbrug. In de Jozef Van Poppelstraat komt er een extra parkeerverbod om plaats vrij te houden voor schoolbussen.

Waarom deze werken?

Het fietspad en voetpad van de Schotensesteenweg worden opnieuw aangelegd om het comfort en de veiligheid te verhogen.

Meer informatie 

De meest recente informatie vindt u op de website van District Deurne. U kan ook mailen naar wijkoverleg.deurne@stad.antwerpen.be.