Heraanleg fietspad Krijgsbaan/Autolei tussen Makro en rotonde E313

  • Moeilijke doorgang

Vanaf: 31 Juli 2019

Tot: 29 Augustus 2019

Type: Fietspaden

Situatie: Richting Wommelgem over 1 rijstrook

Hinder en omleidingen

Verkeer richting Wommelgem zal over één rijstrook de werken moeten passeren. Aan de kant van de werken zullen het fietspad, de parkeerstrook en de rechterrijstrook in beslag genomen worden. In de richting van Wijnegem is er geen impact op de rijweg en blijven alle rijstroken beschikbaar.

De afslagstrook naar de inrit naar Makro vanuit Wijnegem is afgesloten. Het verkeer vanuit Wommelgem kan hier wel altijd linksaf rijden naar de Makro. Ook de parking uitrijden naar de Autolei blijft steeds mogelijk. Wie vanuit Wijnegem naar de Makro rijdt, rijdt dus op de Autolei verder door tot aan de rotonde en keert terug richting Wijnegem om zo de inrit op te rijden.

Fietsers komende van het noorden (Houtlaan, August Van de Wielelei) steken aan het kruispunt met de N12 over naar de overzijde van de R11 en zetten hun weg verder via het fietspad aan die kant van de weg. Aan de Ternesselei steken ze opnieuw over en volgen een korte omleiding via de parking van Ixina en de carpoolparking terug naar het bestaande fietspad.

Voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.

Waarom deze werken?

Langs de westzijde van de Krijgsbaan/Autolei (R11) wordt een vrijliggend fietspad in asfalt aangelegd, wat de veiligheid en het comfort van de fietsers ten goede komt. Het nieuwe fietspad krijgt een breedte van 2 meter en is beter afgescheiden van de rijweg.

Meer informatie

U vindt steeds de meest recente informatie op de website van AWV.