Heraanleg fietspaden Herentalsebaan Wommelgem

  • Moeilijke doorgang

Vanaf: 22 April 2019

Tot: Eerste helft van augustus 2019

Type: Heraanleg

Situatie: 1 rijstrook in elke richting

Hinder en omleidingen

De werken op de Herentalsebaan in Wommelgem starten dinsdag 23 april en duren ongeveer 3 maanden. Er wordt alle dagen van 6 tot 22 uur gewerkt, behalve op zondag. Er wordt telkens aan één zijde van de Herentalsebaan gewerkt. 

Op de Herentalsebaan is er altijd doorgang voor alle weggebruikers:

  • Voetgangers en fietsers kunnen voorbij de werfzone via een afgeschermde baan. Enkel bij de vernieuwing van het fietspad tussen de Pietingbaan en Corluystraat volgen fietsers richting Ranst een omleiding via de achterliggende straten.
  • Het autoverkeer kan tijdens het grootste deel van de werken over één rijstrook in elke richting. Enkel bij het kruispunt met de Corluystraat kan dit niet en komen er mobiele verkeerlichten om het verkeer beurtelings over de vrije rijstrook te leiden.
  • De bussen van De Lijn blijven tijdens de werken hun normale dienstregeling volgen. Als een bushalte in de werfzone valt, wordt deze tijdelijke enkele meters opgeschoven tot buiten de werfzone.

De zijstraten die aansluiten op de Herentalsebaan zijn in functie van de werken tijdelijk afgesloten. Ook de opritten en garages van de woningen die in een werfzone vallen, zijn tijdens de werken niet toegankelijk met de wagen. Te voet en met de fiets kan u altijd tot bij uw woning geraken.

Waarom deze werken?

Het fietspad ter hoogte van de zijstraten wordt rechtgetrokken zodat fietsers niet meer zo’n bochtig parcours moeten volgen. Omdat het fietspad ter hoogte van de zijstraten verder van de weg komt te liggen, zijn fietsers ook beter zichtbaar voor afslaande autobestuurders. De vrijgekomen ruimte tussen het fietspad en de rijweg wordt ingevuld met nieuwe groenzones.

Meer informatie

U vindt steeds de meest recente informatie op de website van AWV. U kunt zich daar ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief om steeds het laatste nieuws te ontvangen.