Heraanleg Kioskplaats

  • Omleiding lokaal verkeer
  • Doorgang onderbroken

Vanaf: 05 Augustus 2018

Tot: 12 September 2019

Type: Heraanleg

Situatie: De Kapelstraat is niet meer toegankelijk vanuit de Kioskplaats

Op 6 augustus startten de werken aan de Kioskplaats, Antwerpsesteenweg en d'Urselstraat in het kader van Masterplan Hoboken. De totale duur van de heraanleg zou ongeveer een jaar zijn.

Hinder en omleidingen

Fase 1 - AFGELOPEN - rioleringswerken (6 augustus - oktober 2018)

Fase 2 - AFGELOPEN - 22 oktober 2018 – januari 2019

Fase 3 - AFGELOPEN - december 2018 – februari 2019

Fase 4: 04 maart - april 2019

De aannemer legt het voetpad, fietspad en parkeerstrook aan de kant van de even huisnummers van de Kioskplaats aan.

De voetpaden blijven toegankelijk. Ook fietsers kunnen gebruik maken van het voetpad als ze de fiets aan de hand nemen. Indien niet, moeten de fietsers eveneens de omleiding volgen.

De Kioskplaats is niet meer toegankelijk via de Antwerpsesteenweg. Het stuk Antwerpsesteenweg tussen de Kioskplaats en de Maria-Henrietttalei wordt afgesloten. Ook de Dr. Coenstraat zal niet meer toegankelijk zijn vanaf de Kioskplaats. Die straat wordt tijdelijk dubbelrichting. Ook de tijdelijke weg wordt afgebroken. In de Maria-Henriëttalei wordt de rijrichting omgekeerd. 

De Kioskplaats zal wel opengesteld worden voor verkeer in de richting van de Van Amstelstraat. Ook het kruispunt Louisalei/Berkenrodelei wordt terug in gebruik genomen. U kan ook terug vanaf de Kioskplaats de Kapelstraat inrijden. En tot slot wordt de rijrichting in de Lambrechtsstraat terug hersteld zoals voor de werken.  

Tram   rijdt tot aan de zwaantjes en keert daar terug. Tram   rijdt terug tot aan de eindhalte op de Lelieplaats. De meest actuele informatie vindt u op de website van De Lijn

Volgende fases: tot en met november 2019

Meer informatie volgt

Meer informatie

Voor meer informatie kan u terecht bij het team 'Communicatie en Participatie Hoboken' via de website, telefoon 03 338 30 16 of mail wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be