Heraanleg Marcel De Backerstraat

  • Doorgang onderbroken

Vanaf: 30 September 2018

Tot: Einde augustus 2019

Type: Heraanleg

Situatie: Marcel De Backerstraat tussen Veltwijcklaan en Isabellalei afgesloten voor alle verkeer

Op 1 oktober 2018 startte de heraanleg van de Isabellalei en Marcel De Backerstraat. De straten krijgen een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuwe bovenbouw. De werken verlopen in 3 fasen.

Hinder en omleidingen

Fase 1: Isabellalei en park Hof De Bist (afgewerkt)

Fase 2: Marcel De Backerstraat tussen Isabellalei en Kapelsesteenweg (afgewerkt)

De Marcel de Backerstraat tussen de Isabellalei en de Kapelsesteenweg is opnieuw open voor plaatselijk verkeer. Vanaf midden juni is de straat ook terug toegankelijk vanaf de Kapelsesteenweg;

Fase 3: van begin juni tot eind augustus 2019

Er wordt gewerkt in de Marcel De Backerstraat tussen Isabellalei en Veltwijcklaan, het kruispunt met de Veltwijcklaan inbegrepen.

  • De Marcel De Backerstraat is tussen de Veltwijcklaan en de Isabellalei afgesloten voor alle verkeer. Fietsers kunnen de werf wel voorbij als ze afstappen, voetgangers kunnen de werken steeds voorbij.
  • De Veltwijcklaan is onderbroken ter hoogte van het kruispunt met de Marcel De Backerstraat van 5 juni tot in het bouwverlof (waarschijnlijk terug open op 19 juli).
  • Er loopt een omleiding tussen Ekeren centrum en Kapelsesteenweg via Schriek, Driehoekstraat in beide richtingen en via Veltwijcklaan, Leerhoeklaan, Prinshoeveweg, De Oude Landen en Laar in beide richtingen;
  • Door de werken aan het kruispunt Bist-Isabellalei zijn Marcel de Backerstraat en Isabellalei vanaf 17 juni enkel bereikbaar via het kruispunt Kapelsesteenweg-Marcel De Backerstraat.

Waarom deze werken?

Samen met Waterlink (Aquafin) investeert het district Ekeren in een volledige nieuwe aanleg van de Marcel De Backerstraat en de Isabellalei.

Meer informatie

U vindt steeds de meest recente informatie op de website van District Ekeren. Daar kan u zich ook inschrijven op de nieuwsbrief.