Heraanleg Marcel De Backerstraat

  • Doorgang onderbroken

Vanaf: 30 September 2018

Tot: Eind september 2019

Type: Heraanleg

Situatie: Marcel De Backerstraat tussen Veltwijcklaan en Isabellalei afgesloten voor alle verkeer

Op 1 oktober 2018 startte de heraanleg van de Isabellalei en Marcel De Backerstraat. De straten krijgen een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuwe bovenbouw. De werken verlopen in 3 fasen.

Hinder en omleidingen

Fase 1: Isabellalei en park Hof De Bist (afgewerkt)

Fase 2: Marcel De Backerstraat tussen Isabellalei en Kapelsesteenweg (afgewerkt)

Fase 3: van begin juni tot eind september 2019

Er wordt gewerkt in de Marcel De Backerstraat tussen Isabellalei en Veltwijcklaan, het kruispunt met de Veltwijcklaan inbegrepen.

  • De Marcel De Backerstraat is tussen de Veltwijcklaan en de Isabellalei afgesloten voor alle verkeer. Fietsers kunnen de werf wel voorbij als ze afstappen, voetgangers kunnen de werken steeds voorbij.
  • De Veltwijcklaan is onderbroken ter hoogte van het kruispunt met de Marcel De Backerstraat van 5 juni tot in het bouwverlof (waarschijnlijk terug open op 19 juli).
  • Er loopt een omleiding tussen Ekeren centrum en Kapelsesteenweg via Schriek, Driehoekstraat in beide richtingen en via Veltwijcklaan, Leerhoeklaan, Prinshoeveweg, De Oude Landen en Laar in beide richtingen;
  • Door de werken aan het kruispunt Bist-Isabellalei zijn Marcel de Backerstraat en Isabellalei vanaf 17 juni enkel bereikbaar via het kruispunt Kapelsesteenweg-Marcel De Backerstraat.

Waarom deze werken?

Samen met Waterlink (Aquafin) investeert het district Ekeren in een volledige nieuwe aanleg van de Marcel De Backerstraat en de Isabellalei.

Meer informatie

U vindt steeds de meest recente informatie op de website van District Ekeren. Daar kan u zich ook inschrijven op de nieuwsbrief.