Heraanleg Teniersplaats

  • Moeilijke doorgang

Vanaf: 02 November 2017

Tot: 31 Mei 2019

Type: Wegenwerken

Situatie: De Teniersplaats zit in het project Noorderlijn vervat. Het plein wordt van gevel tot gevel heraangelegd. Het standbeeld van David Teniers blijft tijdens de werken gewoon op post.

Gefaseerde uitvoering

De aannemer start met het vernieuwen van de nutsleidingen en het opnieuw waterdicht maken van de dakplaat van het premetrostation Opera. Daarna wordt ook het volledige plein opnieuw aangelegd.

In een eerste fase neemt de aannemer de kant richting de zuiderleien onder handen. Daarna verschuift de werfzone zich naar de kant van de Teniersbuilding. Het standbeeld van David Teniers blijft al die tijd op zijn plaats.

Nadat de bovengrond van het plein is opgeleverd, blijft de aannemer ondergronds verder werken aan de fietsenstalling. Tegen de zomer van 2019 zal deze fietsenstalling, toegankelijk via een fietshelling op de hoek van de Tabaksvest, plaats bieden aan 310 voertuigen. Bovengronds komen ook twee velostations.

Doorgang voetgangers en fietsers

Tijdens de werken blijft er steeds een doorgang voor voetgangers en fietsers. In de loop van juli 2018 wordt de oversteek wel verlegd om de nodige werken aan de De Keyserlei te kunnen uitvoeren. Ook het laatste stukje van de De Keyserlei richting Frankrijklei moet immers heraangelegd worden . Het betreft de zijde van de handelszaken, tegenover de A-tower.

Meer informatie

Deze werken maken deel uit van Noorderlijn.  Kijk op www.noorderlijn.be voor de laatste werfinformatie.