Herinrichting N70 in Melsele (Beveren)

  • Omleiding lokaal verkeer
  • Doorgang onderbroken

Vanaf: 05 Mei 2019

Tot: zomer 2021

Type: Heraanleg

Situatie: Grote Baan afgesloten

Op 6 mei 2019 start de totale heraanleg van de N70 in Melsele. De aannemer zal de gewestweg aanpakken van de Essendreef tot voorbij het kruispunt met de Burggravenstraat en de Snoeckstraat. Nieuwe veilige kruispunten met vrijliggende fietspaden en twee nieuwe ovondes beogen veiliger en vlotter verkeer langs de N70. De werken zullen anderhalf jaar duren.

Hinder en wegenwerken

Nutswerken starten op 6 mei

Op 6 mei gaan de nutsmaatschappijen aan de slag. Zij komen langs om de leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie te vernieuwen voordat de heraanleg van start gaat. Ook alle huisaansluitingen zullen in deze fase vernieuwd worden. Er wordt grote hinder verwacht: de rijweg zal in fases worden afgesloten omdat onderboringen noodzakelijk zijn. Een omleiding is voorzien.

  • Van 06 mei tot en met 11 oktober zal er sterke hinder zijn op de Grote Baan (N70) van Vesten tot en met Grote Baan 42.
  • Van 20 mei tot en met 24 mei zal de Grote Baan van de Vesten tot de Burggravenstraat afgesloten worden voor alle verkeer. Er wordt plaatselijk een omleiding voorzien. 
  • Van 27 mei tot en met 29 mei zal de Schoolstraat ter hoogte van de Grote Baan afgesloten worden voor alle verkeer. Er wordt plaatselijk een omleiding voorzien.
  • Van 03 juni tot en met 30 augustus zal de Grote Baan enkelrichting worden voor het verkeer komende van Antwerpen. Voor het verkeer komende van Vesten wordt er plaatselijk een omleiding voorzien. In het bouwverlof is er geen hinder.

U leest meer over de verschillende fases in de presentatie van de aannemer.

Heraanleg N70 vanaf voorjaar 2020

Vanaf het voorjaar van 2020, na de nutswerken, start de heraanleg zelf. In deze fase wordt de weg heringericht met onder het nieuwe wegdek een gescheiden rioleringsstelsel. 

Waarom deze werken?

Nieuwe veilige kruispunten met vrijliggende fietspaden en twee nieuwe middeneilanden beogen veiliger en vlotter verkeer langs de N70. Op bepaalde delen van de N70 komt bovendien een aparte busbaan.

Meer informatie

U vindt steeds de meest recente informatie op de website van AWV. Bij de gemeente Beveren kan u zich ook inschrijven op een handige nieuwsbrief.