Nutswerken Boomgaardstraat

  • Omleiding lokaal verkeer
  • Doorgang onderbroken

Vanaf: 18 Augustus 2019

Tot: Einde 2019

Type: Nutswerken

Situatie: Boomgaardstraat enkelrichting

Ter voorbereiding van de heraanleg van de Boomgaardstraat in 2020 worden al voorbereidende nutswerken uitgevoerd.

Hinder en omleidingen

Fase 1: 19 augustus tot en met 2 oktober

Fase 1 werd opgedeeld in verschillende delen waarin verschillende delen van de Boomgaardstraat worden afgezet. 

Deel 1: 19 augustus tot en met 30 augustus

De Haringrodestraat is afgesloten. Vanuit station Berchem is enkel eenrichtingsverkeer mogelijk tussen de Grotesteenweg en de Wijnstraat. Vanaf de Grotesteenweg kan u niet in de Boomgaardstraat. In omgekeerde richting is dit wel mogelijk. Er loopt een omleiding via de Lamorinièrestraat en de Marialei. De bushalte aan Brouwerij De Koninck verhuist naar de parkeerstrook op de Mechelsesteenweg.

Deel 2: 29 augustus tot en met 11 september

De Boomgaardstraat is afgesloten vanaf station Berchem tussen de Wijnstraat en de Sint-Lambertusstraat. Op het einde van de Wijnstraat moet u links afslagen.

Er loopt een omleiding via de Albert Grisartstraat naar de Lamorinièrestraat. Als u deze volgt, komt u uit in de Isabellalei om zo via de Wambachtstraat en de Grétrystraat naar de Van Beethovenstraat te rijden. Daar draait u naar rechts in de Haringrodestraat om zo uw traject verder te zetten. Als u van de Grotesteenweg komt is er een omleiding via de Coveliersstraat en de Belpairestraat naar de Sint-Lambertusstraat. Van hieruit kan u uw traject verder zetten op de Boomgaardstraat richting station Berchem.

Deel 3: 10 september tot en met 20 september

De Boomgaardstraat is afgesloten tussen de Coverliersstraat en de Wijnstraat. De Boomgaardstraat is vanaf de Wijnstraat tot de Sint-Lambertusstraat enkelrichtingsverkeer. Als u uit de Boomgaardstraat komt vanuit de richting station Berchem is er een omleiding voor beide richtingen. Als u naar rechts draait loopt er een omleiding via de Albert Grisartstraat naar de Lamorinièrestraat. Als u deze volgt komt u uit in de Isabellalei om zo via de Wambachtstraat en de Grétrystraat naar de Van Beethovenstraat te rijden. Daar draait u naar rechts in de Haringrodestraat om zo uw traject verder te zetten. 

Als u naar links de Boomgaardstraat inrijdt is er ook een omleiding. Deze brengt u via de Sint-Lambertusstraat naar de Ferdinand Coosemansstraat om zo door te rijden naar de Grotesteenweg.

Als u van de Grotesteenweg komt, is er een omleiding via de Coverliersstraat naar de Belpairestraat. Daar draait u de Sint-Lambertusstraat op waar u naar rechts kan rijden in de Boomgaardstraat en zo uw traject kan verderzetten. 

Deel 4: 19 september tot en met 2 oktober

Vanaf 19 september is de Boomgaardstraat opgebroken vanaf de Grotesteenweg tot de Wijnstraat. Als u vanuit de richting van station Berchem komt is er eenrichtingsverkeer mogelijk naar de Grotesteenweg. In de omgekeerde richting is het niet mogelijk om de Boomgaardstraat in te rijden vanaf de Grotesteenweg. Hierdoor moet u de omleiding volgen via de Lamonièrestraat en de Marialei. Als u uit de Haringrodestraat komt is het mogelijk om de Boomgaardstraat uit te rijden richting de Grotesteenweg. U kan in de Boomgaardstraat niet rechtsaf draaien richting station Berchem. Volg de omleiding via de Coverlierstraat, de Belpairestraat en de Wijnstraat.

Fase 2: oktober tot einde 2019

Informatie volgt nog.

Waarom deze werken?

Ter voorbereiding van de heraanleg van de Boomgaardstraat in 2020 worden al voorbereidende nutswerken uitgevoerd. Er worden graafwerken uitgevoerd voor de aanleg van nutsleidingen van Water-link, Fluvius, Integan en Proximus.

Meer informatie

U vindt steeds de meest recente informatie op de website van het district Antwerpen.