Onderhoud tramsporen Ter Heydelaan

  • Moeilijke doorgang

Vanaf: 25 Februari 2019

Tot: 11 Juli 2019

Type: Onderhoudswerken

Situatie: Parkeerstrook ingenomen, versmalde rijstroken en kruispunten beperkt afgesloten

Hinder en omleidingen 

De parkeerstrook langs de trambedding wordt als werfzone ingenomen. ’s Nachts zijn er versmalde rijstrook voor het leveren van spoorpanelen. Op de kruispunten is de spoorbedding afgesloten gedurende 3 weken. Het voet- en fietspad blijft beschikbaar. Bus   rijdt tijdelijk om ter hoogte van de werken. Tram   blijft rijden. Tijdens het afsluiten van de spoorbedding op de kruispunten kunnen de lichten tijdelijk uitgeschakeld worden.

Fase 1: 26 februari tot en met 12 april

Er wordt gewerkt aan het kruispunt met de Confortalei. Voor autoverkeer is het niet altijd mogelijk om linksaf te slaan. De omleiding loopt rond het kruispunt waar u over de middenberm rechtsom kan keren.

Fase 2: 11 maart tot en met 29 maart

Er wordt gewerkt aan het kruispunt van de Confortalei en het resterende deel tussen de Confortalei en Galifortlei. Het kruispunt met de Gallifortlei is 3 weken afgesloten en het is niet mogelijk om via de Gallifortlei de Ter Heydelaan te kruisen. Via de Ter Heydelaan kan autoverkeer voorbij de werken over de middenberm rechtsom keren.

Fase 3: 15 april tot en met 7 juni

Er wordt gewerkt aan het kruispunt van de Palinckstraat en de Ter Heydelaan tussen de Palinckstraat en de Clara Snellingsstraat. Het is niet mogelijk om via de Palinckstraat de Ter Heydelaan te kruisen. Via de Ter Heydelaan kan autoverkeer voorbij de werken over de middenberm rechtsom keren.

Fase 4: 10 juni tot en met 12 juli

Er wordt gewerkt aan het kruispunt van de Alfons Schneiderlaan en de Ter Heydelaan tussen de Gallifortlei en de Alfons Schneiderlaan. Het is niet mogelijk om via de Alfons Schneiderlaan de Ter Heydelaan te kruisen. Via de Ter Heydelaan kan autoverkeer voorbij de werken over de middenberm rechtsom keren.

Fase 5: 3 juni tot en met 12 juli

Er wordt gewerkt aan de Ter Heydelaan tussen de Alfons Schneiderlaan en de bocht naar de Ruggeveldlaan. Over deze afstand kan de middenberm niet gekruist worden.

Waarom deze werken

Er zijn onderhouds- en vernieuwingswerken nodig voor de tramsporen op de Ter Heydelaan.Het ballastbed wordt vernieuws, de railniveau's worden gecorrigeerd en er wordt grindgazon aangelegd. Daarnaast worden de tramsporen tussen de Alfons Schneiderlaan en de Confortalei, inclusief kruispunten, vervangen.