Aanleg werfweg aan Charles de Costerlaan

  • Moeilijke doorgang

Vanaf: 13 Januari 2019

Tot: 31 Maart 2019

Type: wegenwerken

Situatie: Charles de Costerlaan richting Waaslandtunnel: 1 rijstrook ter hoogte van de werken.

Op maandag 14 januari start de aannemer met de aanleg van de werfweg Oost. Deze werfweg loopt langs de oostzijde van de R1 en verbindt de Charles de Costerlaan met de Beatrijslaan. De werkzaamheden duren tot 1 april en verlopen in twee fases. 

De planning van de werken is steeds onder voorbehoud van wijzigingen als gevolg van onvoorziene omstandigheden. 

Hinder en omleidingen

Fase 1: 14 – 18 januari 2019

Tijdens de eerste fase wordt een verbinding tussen de werfweg en de Charles de Costerlaan gebouwd. Er wordt een doorsteek met verkeerslichten aangelegd zodat het werfverkeer veilig de Charles de Costerlaan kan oprijden richting E34. Tijdens deze werkzaamheden wordt het verkeer op de Charles de Costerlaan richting Waaslandtunnel ter hoogte van de doorsteek op 1 rijstrook gezet. 

Fase 2: 19 januari – 1 april 2019

Vanaf 21 januari legt de aannemer de werfweg zelf aan. Eventuele hinder op de Charles de Costerlaan blijft vanaf dan beperkt tot een verminderde maximumsnelheid in de omgeving van de werfdoorsteek tot 50 km/u. 

Waarom deze werken

In het kader van de Oosterweelwerken op Linkeroever en in Zwijndrecht legt de aannemer een netwerk van werfwegen aan. Tijdens de Oosterweelwerken zal het werfverkeer gebruik maken van deze werfwegen zodat het geen extra verkeersdruk creëert op de lokale wegen. 

Meer informatie

Alle informatie over de werken Oosterweel Linkeroever kan u hier terugvinden.