Bouw passerelle Schijnpoort

  • Doorgang onderbroken

Vanaf: 18 Februari 2019

Tot: begin 2020

Type: Bouwwerken

Situatie: Fietspad Schijnpoortweg onderbroken richting Deurne

UPDATE: In de week van 11 maart is de bypass vanop de Noordersingel naar de Schijnpoortweg onderbroken, afslaan blijft wel mogelijk voor het autoverkeer.

Het kruispunt Schijnpoort is vandaag een zeer druk kruispunt waar zowel autoverkeer, openbaar vervoer, fietsers als voetgangers gebruik van maken.  Dankzij passerelle over de Schijnpoortweg, kunnen voetgangers en fietsers veilig oversteken tussen Spoor Oost en het Sportpaleis.

Hinder en omleidingen

Vanaf 19 februari 2019 start de afwerking van de funderingspaal voor de passerelle aan de kant van de waterzuivering. 

  • Fieters worden omgeleid via de noordkant van de Schijnpoortweg, na de paasvakantie gaat het fietspad terug open.
  • De week van 11 maart 2019 is de bypass vanop de Noordersingel naar de Schijnpoortweg onderbroken, afslaan blijft wel mogelijk voor het autoverkeer.

Volgende fases

Tijdens de bouw van de funderingen voor de passerelle wordt er steeds lokaal een deel van de rijbaan ingenomen.  Autoverkeer blijft steeds mogelijk. Ook fietsers en voetgangers kunnen steeds de werken passeren.

In de zomer van 2019 wordt de middenpijler van passerelle gebouwd . Hierdoor zal tram 12 gedurende enkele weken onderbroken zijn. Eind 2019 volgt de plaatsing van de passerelle zelf, hierdoor zal de Noordersingel en de Schijnpoortweg tijdelijk onderbroken worden. Deze werken worden uitgevoerd in het weekend om de verkeershinder te beperken. Begin 2020 kan de passerelle in gebruik genomen worden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de bouw van deze passerelle? Klik hier.