Laat uw werknemer met korting naar het werk fietsen

Woont uw werknemer in een straal van twaalf kilometer van uw bedrijf? Dan is hij/zij tijdens de spits tot 20 minuten sneller op het werk dan met de auto. Met de elektrische fiets is dat zelfs nog sneller. Door de vele wegenwerken in en rond Antwerpen, moeten we ons slimmer verplaatsen. Daarom kunnen werknemers die hun auto minstens twee dagen per week inruilen voor de fiets, een eenmalige korting aanvragen voor de aankoop van een nieuwe (e-)fiets of voor het onderhoud van hun bestaande fiets. 

Geef uw werknemer een extra duwtje in de rug!

Werknemers van bedrijven die samenwerken met Slim naar Antwerpen, kunnen onder bepaalde voorwaarden een extra tegemoetkoming krijgen bovenop de normale korting. Het gaat hierbij om een korting tot 450 euro voor de aankoop van een nieuwe (e-)fiets en tot 175 euro voor een onderhoudsbeurt van de huidige fiets. 

Loopt de woon-werkverplaatsing van uw werknemer door het Antwerpse werfgebied? Is hij/zij bereid de auto minstens twee dagen per week thuis te laten en naar het werk te fietsen? Dan komt die werknemer in aanmerking voor de volgende voordelen:

Aankoop van een nieuwe (e-)fiets

De stad biedt uw werknemer onder bepaalde voorwaarden een eenmalige korting van 50 tot 250 euro voor de aankoop van een nieuwe (e-)fiets. 

U kan ervoor zorgen dat de steun zelfs oploopt tot 450 euro (deels bruto), als u partner bent van Slim naar Antwerpen én extra inzet op deze fietsactie. Ontdek hier met welke werkgevers in de stad we vandaag o.a. samenwerken voor een duurzaam mobiliteitsbeleid en sluit aan.

Onderhoudsbeurt huidige fiets

Uw werknemer kan hiervoor een eenmalige korting aanvragen tot 175 euro voor een grondige onderhoudsbeurt bij de fietsenmaker. 

Een overzicht

Fietskorting voor bedrijven
  bij aankoop van een nieuwe fiets bij onderhoudsbeurt van een eigen fiets
Bijdrage werkgever 100 euro (bruto) geen
Rijdt uw werknemer min. 2 dagen per weerk naar het werk met de (nieuwe of eigen) fiets i.p.v. de auto? max. 100 euro max. 25 euro
Fietst uw werknemer nog steeds min. 2 dagen per week naar het werk na het einde van de kortingsregeling? max. 150 euro max. 50 euro
Fietst uw werknemer gedurende een jaar gemiddeld 4 dagen per weerk naar het werk? 50 euro 50 euro
Vult uw werknemer tweemaal een evaluatie in? max. 50 euro max. 50 euro
Maximum totaal korting 450 euro 175 euro

 

 

 

 

 

 

 

 

Reglement en voorwaarden

  • Is de aankoopwaarde van de fiets lager dan 500 euro (incl. btw), dan krijgt uw werknemer korting voor maximaal 50% van die aankoopwaarde. De korting voor een onderhoudsbeurt kan nooit hoger zijn dan het factuurbedrag.
  • Bovenop de aankoopkorting van 250 euro (start + einde regeling) legt de werkgever op zijn beurt 100 euro (bruto) bij, hier blijft zo'n 31 euro van over voor de werknemer. 
  • Fietst de werknemer 1 jaar lang gemiddeld 4 dagen per week (heen en terug) naar het werk, dan ontvangt hij 50 euro voor dat meergebruik. 
  • Telkens als er een evaluatie volledig wordt ingevuld, ontvangt de werknemer 25 euro. Er wordt tweemaal gevraagd om een evaluatie in te vullen.

Om in aanmerking te komen voor de fietskortingsregeling, moet uw werknemer voldoen aan bepaalde voorwaarden:

  • Uw medewerker gaat momenteel minimaal 2 dagen per week met de auto naar het werk en doet dat al meer dan 6 maanden.
  • De woon-werkverplaatsing bedraagt minimum twee kilometer.
  • De route voor de woon-werkverplaatsing loopt door het Antwerpse werfgebied
  • Uw werknemer is bereid om een jaar lang zijn fietsverplaatsingen bij te houden via de app Rittenteller Antwerpen op de smartphone of een GPS-tracker, waarbij hij registreert dat hij minstens twee keer per week naar het werk fietst. 

Lees hier het volledige toelagereglement.

Maak deel uit van Slim naar Antwerpen 

Bent u benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen met het uitwerken van een duurzaam mobiliteitsbeleid? Ontdek hier welke voordelen een samenwerking met Slim naar Antwerpen u kan opleveren. Aarzel niet en neem contact op met ons op via het online contactformulier.

Hebt u nog vragen?

U vindt de meest gestelde vragen terug in onze FAQ. Of contacteer onze helpdesk: