Mobiliteitsgids op maat

Wil u uw medewerkers, studenten of bezoekers tonen hoe ze het vlotst tot bij u geraken? Dat kan met de mobiliteitsgids van Slim naar Antwerpen. Samen met u werken onze bereikbaarheidsmanagers een bereikbaarheidsgids op maat van uw bedrijf uit. 

Hoe werkt het?

De mobiliteitsgids informeert uw werknemers over alles wat te maken heeft met de bereikbaarheid van uw onderneming. Zijn er Velo-stations in de buurt? Welke trams en bussen rijden er in de omgeving? Is er een verbinding met een P+R of een treinstation? Er wordt een overzicht gegeven van de verschillende vervoersmogelijkheden.

Maar de mobiliteitsgids gaat verder dan dat. De gids informeert ook over de faciliteiten in uw onderneming zelf: zijn er fietsenstallingen, lockers, douches of een herstelservice voor fietsen? De fietsvergoeding, kortingsregelingen en andere vergoedingen komen ook aan bod. Getuigenissen van collega’s of bezoekers zorgen voor een dynamische en inspirerende toets. U beslist zelf welke info aan bod komt. Indien nodig komt een professionele fotograaf langs om de gids van beeldmateriaal te voorzien.

Kortom, de mobiliteitsgids brengt een volledig verhaal over het mobiliteitsbeleid van uw bedrijf, van A tot Z. De gids wordt in eerste instantie digitaal uitgewerkt, maar de format is ook perfect voor druk.

Bent u benieuwd naar hoe zo'n mobiliteitsgids eruit ziet? Bekijk een voorbeeld.

Sven Cauwelier, algemeen directeur Stad Antwerpen

Anders nadenken over mobiliteit vraagt dat je ook de logica omkeert. Nu vragen we ons al meteen af hoe we de verplaatsing naar kantoor zouden doen. Maar misschien moeten we eerst bekijken of het wel nodig is om je te verplaatsen om een bepaalde taak uit te voeren. Of misschien kan je de taak uitvoeren op een werkplek dichter bij huis? Pas als je dat bepaald hebt, kan je gaan nadenken over de mobiliteit zelf.