Collectief en openbaar vervoer in de haven

Werkt u in de haven? Dan kan u gebruik maken van het collectief en openbaar vervoer om slim op uw werk te geraken.

De Pendelbus

U kan gebruik maken van de bussen naar de haven van de Pendelbus als uw werkgever aangesloten is bij dit initiatief voor collectief vervoer in de haven. De lijst van aangesloten bedrijven vindt u op de website. Een plaats reserveren kan online. Alle informatie vindt u op www.pendelbushaven.be.

I-BUS

De I-BUS of Industrie-bus is een comfortabele en gratis pendelbus waarmee werknemers van bepaalde bedrijven in de haven van Antwerpen van en naar het werk kunnen reizen. De I-BUS telt momenteel 39 routes. Op www.i-bus.be ziet u of uw bedrijf aangesloten is en hoe het werkt.

Initiatieven van individuele bedrijven

Sommige bedrijven organiseren collectief vervoer voor hun eigen werknemers. Vraag aan uw personeelsverantwoordelijke wat uw werkgever aanbiedt.

Trein, tram en bus

Verschillende bussen van De Lijn rijden tussen de Antwerpse haven en omliggende gemeentes. Met de tram of trein kan u in de omgeving van het havengebied komen. Van daaruit kan u overstappen op de bus of uw reis verderzetten met een (plooi)fiets.

De routes en dienstregeling vindt u op www.delijn.be en www.belgianrail.be.

Aparte routes voor nog meer tijdswinst

Sinds juni 2018 kan het collectieve vervoer in de haven een aparte spitsstrook gebruiken voor het de Liefskenshoektunnel in rijdt richting Rechteroever. Daardoor staat uw bus minder in de file en komt u tijdig aan op uw werk.