Succesverhalen

1 - 20 van de 38 resultaten
Gepost op 03/07/2019
‘Een betere gezondheid voor iedereen, daar doen we het uiteindelijk voor met de lage-emissiezone’

Filip Lenders is directeur van de stadsdienst Energie en Milieu Antwerpen. De voorbije jaren leidde hij de invoering van de lage-emissiezone (LEZ) in goede banen. Hij vertelt waarom de stad besloot om de LEZ in te voeren, wat dat oplevert voor de Antwerpenaren en hoe steden en landen elders in Europa het aanpakken.

Lees meer
Gepost op 28/05/2019
De cargofiets: de toekomst van de pakjesdienst

Hebt u ze al zien rijden in de stad, de gele cargofietsen van DHL Express? In samenwerking met Slim naar Antwerpen besloot het pakjesbedrijf om in de Antwerpse binnenstad bestelwagens te vervangen door fietsen. Dat blijkt niet alleen beter voor het milieu, maar ook efficiënter. Projectmanager Filip De Wit, fietskoerier Mark De Klerk en vestigingsmanager Theo Brockmans vertellen er meer over.

Lees meer
Gepost op 09/05/2019
‘Mijn bakfiets is mijn kleine auto’

Haar diploma maritiem recht bracht Catherine Bado van het zonnige Aix-en-Provence naar Antwerpen. Ook daar wilde ze dicht bij haar werk wonen, om alles met de fiets, het openbaar vervoer en te voet te kunnen doen. Een bakfiets past perfect in die levensstijl. We spraken met Catherine en bijna 9-jarige dochter Apolline.

Lees meer
Gepost op 05/04/2019
Door vervoersmiddelen te combineren heb ik juist meer controle over mijn tijd

Koen Willemsens woont op het Eilandje in de Cadix wijk. Koen verplaatst zich multimodaal: hij wisselt voor zijn verplaatsingen trein, plooifiets, een deelwagen en DeWaterbus met elkaar af.

Lees meer
  • 1
  • 2